fredag 2 december 2011

Recension: Gone (Wake #3) //Zozzo

INGA SPOILERS

From GONE:
He reaches toward her, his fingers black and bloody, his eyes deranged, unblinking. Janie is paralyzed. His cold hands reach around her neck, squeezing tight, tighter, until Janie has no breath left. She's unable to movie, unable to think. As his grasp tightens further around Janie's neck, his face turns sickly alabaster. He strains harder and begins to shake.
  Janie is dying
  She has no fight left in her.
  It's over.
Författare: Lisa McMann
Titel: Gone
Serie: Wake #3
Antal sidor: 214
Utgiven: Februari 2010
Förlag: Simon Pulse
ISBN: 9781416979180

Detta är den sista boken i Wake-triologin. Mina förra recensioner hittar ni HÄR (första boken, Wake) och HÄR (andra boken, Fade). Jag ska försöka recensera denna boken utan att avslöja för mycket.

Som vanligt skriver Lisa McMann på ett väldigt bra och ungdomligt sätt. Precis som de förra böckerna så är detta en sån bok man inte kan lägga ifrån sig. Det som är väldigt bra med boken är att den är så annorlunda. Man läser ofta om vampyrer och varulvar, så det kan vara kul att läsa denna boken, som alltså handlar om en tjej som heter Janie som åker in i folks drömmar. Vilket är väldigt kul att läsa om!

Det som man tröttnar lite på i boken är att alla säger samma saker. Typ exakt samma meningar. Hon hade kunnat variera lite mer. Men samtidigt älskar jag alla karaktärer i boken. Och Cabel, som är Janies pojkvän, har än väldigt skön personlighet. Det känns som om man har kännt honom i evigheter, trots att han inte finns.

Det som är det bästa med boken är att allt är så oväntat. Man tror att man vet exakt vad som kommer att hända, men nej, så fel man har. Det är väldigt jobbigt när man i vissa böcker vet exakt hur allt kommer att sluta. Så är det inte i denna. Böckerna i Wake-triologin är fortfarande en av de bästa böckerna jag läst. LÄS DEM!!

Betyg: 10/10
//Zozzo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar