tisdag 15 november 2011

Recension: Wake - Lisa McMann //Zozzo

For seventeen-year-old Janie, getting sucked into other people's dreams is getting old. Especially the falling dreams, the naked-but-nobody-notices dreams, and the sex-crazed dreams. Janie's seen enough fantasy booty to last her a lifetime.

She can't tell anybody about what she does -- they'd never believe her, or worse, they'd think she's a freak. So Janie lives on the fringe, cursed with an ability she doesn't want and can't control.

Then she falls into a gruesome nightmare, one that chills her to the bone. For the first time, Janie is more than a witness to someone else's twisted psyche. She is a participant....

Titel: Wake
Författare: Lisa McMann
Sidor: 210
Utgiven: December 2012
Förlag: Simon Pulse
ISBN: 9781416974475 

Det första jag har att säga om boken är att den är helt AMAZING! Från och med nu är den officiellt en av mina absolut favoritböcker! Jag måste läsa tvåan: "Fade" så fort som möjligt. Den är beroendeframkallande!

Boken handlar alltså om Janie som faller in i andras drömmar. När de vaknar kommer de inte ihåg att hon har varit där. Så fort någon somnar i närheten, "somnar" hon också. Jag vet inte om man borde säga att hon somnar, hon får snarare en "blackout", då hon faller in i någon annans dröm. I alla drömmar är det alltid någon som ber henne om hjälp, fast hon inte kan hjälpa dem.

Hon börjar bli bra kompis med Cabel som för åkt fast för droger osv. Han ser ut som en helt ny person. Det är något han döljer men hon vet inte vad. Han är alltid mystisk. Och jag älskar honom! Ps. Måste bara fråga, tycker ni också att nu för tiden så är ALLA killarna i böckerna långhåriga? Alltså, har håret ner till axlarna typ?

Hur som helst. Det jag först älskade med boken var att det stod "fuck" ett par gånger. Verkar som om ingen författare vågar svära. Men efter ett tag tröttnar man lite eftersom det BARA står fuck, hela tiden. Men man vänjer sig. Handlingen i boken är skitbra också. Det händer hela tiden något. Det är inte som i de där böckerna så man: "åååh, vad tråkigt, inget händer ju, Åh! Nu händer det något! Nu var det över..." Det var spännande rakt igenom. Det enda jag kunde tänka på var denna boken, när jag skulle sova, i skolan (inte så bra eftersom jag hade prov och jag bara satt och tänkte på boken;S), överallt. Så LÄS DEN! Jag tror denna boken ligger på min "Top 5"-lista.

Betyg: 5/5
//Zozzo

2 kommentarer:

  1. Den verkar jättespännande! Men när kom den ut egentligen? :s
    Jag vill verkligen läsa den här boken! ^^

    SvaraRadera