tisdag 15 maj 2012

Recension: Shiver //Zozzo

The pack circled around me,
tounges and teeth and growls.


When a local boy is killed by wolves, Grace's small town becomes a place of fear and suspicion. But Grace can't help being fascinated by the pack, and by one yellow-eyed wolf in particular. There's something about him - something almost human.

Then she meets a yellow-eyed boy whose familiarity takes her breath away...

Titel: Shiver
Författare: Maggie Stiefvater
Serie: The Wolves of Mercy Falls
Förlag: Scholastic
Sidor: 434
Utgiven: Oktober 2009
ISBN: 9781407115009


"Bästa", "boken" och "någonsin" är de tre ord jag skulle använda mig av för att beskriva denna boken. Jag hade inte direkt några höga förväntningar, men wow. Otroligt bra!

Det jag älskar mest med boken är att man inte har en enda aning om vad som ska hända. Det finns vissa tilfällen då jag är helt säker på vad som kommer hända, så har man helt fel. Något som jag också gillade med boken var att den inte var så överdriven som några brukar vara. Allt känns realistisk trots att det är en bok som handlar om varulvar. Jag ÄLSKAR den!

Karaktärerna var väldigt jordnära, och det var väldigt kul att få läsa både ur tjejens och killens perspektiv. Man lär känna de väldigt bra och förstår tillslut hur de tänker med saker och ting. Det fanns inte någon gång som jag tänkte: "Varför gör han/hon SÅ?" utan man förstod precis hur de tänkte. Jag vet inte vad jag kan säga om boken... Jag älskar den, otroligt mycket. Jag kan knappt vänta tills fredag då jag ska köpa andra boken! Innan jag avslutar den här recensionen så säger jag bara: LÄS DEN.

Citat: "We don't have time to be sad."
            s. 225
Betyg: 5/5

//Zozzo

7 kommentarer:

 1. Visst är den bra!?

  SvaraRadera
 2. Visst är den fantastisk, älskar den! <3

  Svar: Åh vad bra! :D

  SvaraRadera
 3. Åh vad jag älskar den! Har bara läst den översatta versionen, men funderar på att någon gång läsa den engelska också :)

  SvaraRadera
 4. Sv: Åh, vad roligt att höra :) Ibland tänker man ju att inläggen är rätt meningslösa och att det säkert inte är någon som läser dem ändå ^^

  Har hela serien här hemma i bokhyllan, men har inte läst dem än. Kanske är dags efter en så fin recension? :)

  SvaraRadera
 5. Svar: Okej då måste jag läsa den engelska också! :D

  SvaraRadera
 6. Sv: Ja, hoppas bara de är lika bra som jag förväntar mig att de ska vara ;D

  Åh, jag gillade också Shiver! Riktigt fin bok :)

  SvaraRadera