tisdag 19 maj 2015

Recension: Champion //Zozzo


Detta är den sista boken i en trilogi, varning för spoilers i handlingen för er som inte läst de tidigare delarna!

He is a Legend.
She is a Prodigy.
Who will be Champion?

June and Day have sacrificed so much for the people of the Republic -- and each other -- and now their country is on the brink of a new existence. June is back in the good graces of the Republic, working within the government's elite circles as Princeps Elect while Day has been assigned a high level military position. But neither could have predicted the circumstances that will reunite them once again. Just when a peace treaty is imminent, a plauge outbreak causes panic in the Colonies, and war threatens the Republic's border cities. This new strain of plauge is deadlier than ever, and June is the only one who knows the key to her country's defense. But saving the lives of thousands till mean asking the one she loves to give up everything he has. With heart-pounding action and suspence, Marie Lu's bestselling trilogy draws to a stunning conclusion

Titel: Champion

Serie: Legend #3
Författare: Marie Lu
Antal sidor: 353
Förlag: Speak
Utgiven: September 2014
ISBN: 9780147512284

Spänning, romantik, action, strategi.... Den här boken - och trilogin - har verkligen allt jag söker efter i en bok.

Marie Lu har tänkt igenom händelserna så perfekt. Allting har sin förklaring och hänger ihop på ett eller annat sätt. Hon har planerat allt så smart att jag knappt hade någon aning alls om vad som skulle hända i boken, så allt var oförväntat och överraskande. Det hände alltid någonting och jag blev inte uttråkad en enda gång. Man märkte verkligen att detta var den avslutande delen, så allting hände på en gång i boken. Man kände hela tiden att någonting stort var på gång och att det verkligen var detta som hela trilogin byggt upp inför.

Det tog mig ett halvår att läsa denna bok, för att jag haft mer plugg än någonsin, men trots detta njöt jag varje gång jag fick chansen att läsa en liten del av den. Alla karaktärerna har utvecklats så mycket; främst Day, June, Tess och Eden. Man märker inte alls av att de är så unga som de är. De känns snarare som tjugoåringar än tio- till femtonåringar. Detta störde mig dock inte alls, utan det känns mer realistiskt, eftersom det är en dystopi. Det känns som att alla ungdomar tar större ansvar och ska bete sig mer vuxet vid en tidigare ålder nu, och därför känns deras ålder realistisk för bokens handling.

Författaren har skrivit så att man ser allting som händer framför sig, utan att man tröttnar på grund av för många beskrivningar. Det var alltid lagom tempo och hon hade delat upp det perfekt så att det inte kom stunder då allt hände på en gång och stunder då ingenting hände alls. Hon hade snarare fördelat det så att någonting hände hela tiden, vilket höll igång mitt intresse.

Jag verkligen älskar den här boken. Slutet förstörde mitt hjärta och dödade en bit av min själ, MEN det var det värt för att den var så pass bra. Alla känslor i denna boken har känts så äkta och det har verkligen berört mig. Så fort en karaktär mår dåligt känner man det själv för att författaren beskriver så. jäkla. bra. Den har varit spännande, känslomässig, romantisk och sorglig, men mest av allt; perfekt. Jag har inte haft någon läslust lite då och då, vilket tyvärr drar ner betyget en aning, men förutom detta har jag verkligen ingenting att klaga på när det kommer till denna boken och trilogin.

LÄS LÄS LÄS!

Betyg: 4,5/5
//Zozzo

1 kommentar:

  1. Alltså Är Så Rädd för att läsa den här - alla pratar om slutet som krossar ens hjärta. Alltså åh, antagligen därför jag inte läst den än, men usch vill ju inte att det ska sluta dåligt!?! Haha okej men annars vill jag läsa den - och det här med att de snarare kunde vara 20 håller jag helt med om också från de tidigare delarna då, tännte faktiskt på det för inte så länge sedan ... men som du säger, så är det nog nästan mer realistiskt med dystopier om det är så istället för tvärtom! :)

    SvaraRadera