tisdag 5 augusti 2014

Recension: The Unbecoming of Mara Dyer //Zozzo

When Mara Dyer wakes up in hospital with no memory of how she got there, or any explanation as to why the bizarre accident that caused the deaths of her boyfriend and two best friends left her mysteriously unharmed, her doctors suggest she start over in a new city, at a new school, and just hope her memories gradually come back.

But Mara's new start is anything but comfortning. She sees the faces of her dead friends everywhere and now she's started to see other people's deaths before they happen. Is she going crazy? As if dealing with all this isn't enough, Noah Shaw, the most beautiful boy she's ever seen, can't seem to leave her alone. But does he have her best interests at heart, or another agenda altogether?Titel: The Unbecoming of Mara Dyer
Serie: Mara Dyer #2
Författare: Michelle Hodkin
Utgivningsår: Oktober 2012
Förlag: Simon & Schuster Books for Young Readers
Sidantal: 452
ISBN: 9781442421776

Så många har tipsat mig om den här boken förut, men jag har bara inte orkat läsa den förrän nu och herregud vad jag ångrar mig över att jag väntat med att läsa den så länge.

Vart ska jag ens börja? Den här boken är ren perfektion. Jag har verkligen inte läst en så här bra bok på länge. Jag tror inte ens jag har något att klaga på, så förbered er för en helt positiv recension för en gångs skull.

Det bästa med boken som författaren har lyckats så bra med som jag ofta saknar i böcker är just att författaren tänkt på alla karaktärer. Ibland får man inte läsa om några karaktärer på väldigt länge, men i den här boken ser författaren till att få med alla karaktärer hela tiden och jag älskar det så mycket! I många böcker blir det att jag tröttnar så fort något händer som inte har med kärleksintresset att göra, men i den här boken var varenda del så intressant så jag ville bara veta vad som skulle hända hela tiden i boken.

Karaktärerna var också underbara, förutom vissa personer som är vinklade till att ses som irriterande och elaka. De jag gillade mest måste vara familjemedlemmarna i Maras familj. De alla hade en underbar relation, trots att de hade problem, att pappan ofta tvingades lägga ner mycket tid på jobb eller att mamman var överbeskyddande osv. Det var så realistiskt och trots dessa problem kände jag bara hur underbar familjen var så underbar och hur alla brydde sig om varandra. Man kunde känna kärleken de kände för varandra.

Det fanns vissa gånger då jag stannade upp helt och inte förstod vad jag ens läste, vilket jag blev någorlunda frustrerad över, men man fick svar tillslut som var tydliga så detta var inte direkt något stort problem för min läsupplevelse. Jag visste heller aldrig vad som skulle hända så jag kunde nästan aldrig lägga ifrån mig boken, eftersom jag ständigt ville veta vad som skulle hända härnäst. Ett plus i kanten är humorn i boken, flera gånger asgarvade jag rakt ut för att det var så kul. Definitivt min humor!

Jag vet inte vad mer jag kan säga om den här boken än att jag helt och fullkomligt älskade den och jag rekommenderar den verkligen till er som gillar spänning, romantik och övernaturligt! Läs läs läs!!!!

Jag hittade för många citat för att kunna välja en och jag vill inte spoila något över huvud taget från boken, så jag skippar ett citat denna gången :)
Första meningen: The ornate script on the board twisten in the candlelight, making the letters and numbers dance in my head.
Betyg: 5/5

//Zozzo

1 kommentar:

  1. Jag har inte riktigt varit sugen på att läsa den förut, men nu känns det som en bok jag måste läsa! :)

    SvaraRadera