måndag 28 juli 2014

Recension: The Indigo Spell //Zozzo

Varning för spoliers i handligen för er som inte läst de tidigare delarna!
Sydne Sage is an Alchemist. She protects vampire secrets - and human lives.

In the aftermath of a forbidden moment that rocked Syndey to her core, she is struggling to decide between following her Alchemist teachings - or her heart.
Then she meets alluring, rebellious Marcus Finch, a former Alchemist who is now on the run. As Marcus pushes her to rebel, Syndey finds that breaking free is harder that she thought.
There is an old an mysterious magic rooted deeply within her. And as Sydey searches for the person attacking powerful young witches, she realizes that she must embrace her magical blood - or else she will be next.


Titel: The Indigo Spell
Serie: Bloodlines #3
Författare: Richelle Mead
Utgivningsår: Februari 2013
Förlag: Penguin Books Ltd.
Sidantal: 401
ISBN: 9781921518911

Den här serien blir verkligen bara bättre och bättre. Jag minns inte så mycket från Bloodlines, eftersom jag gillade den, men inte älskade den. The Golden Lily tyckte jag om mycket mer, men jag älskade inte den, så som jag älskar The Indigo Spell.

Det var så spännande genom hela boken samtidigt som det var så mycket humor som jag helt enkelt älskade. Jag visste aldrig vad som skulle hända. Speciellt slutet förvånade mig så otroligt mycket. Aldrig hade jag kunnat vänta mig det slutet och det var så jäkla perfekt!

Karaktärerna blir också bara bättre och bättre. Det är så intressant att få se hur alla karaktärerna utvecklas, framför allt Sydney och Adrian. Man får komma mycket närmare Adrian och får veta mer och mer om honom, samtidigt som man känner igenom honom så tydligt från Vampire Academy. Han ändras hela tiden, men han är precis så som han var i Vampire Academy.

Sydney är mest intressant att läsa om, när det kommer till karaktärsutveckling. Jag menar wow. Jag kände knappt igen henne i slutet av boken. Detta var både positivt och negativt. Det var intressant och underbart att få se hur hon började ta mer kontroll över sitt liv och göra som hon själv ville, och inte följa regel efter regel. Dock saknar jag den gamla Sydney lite, och detta är det enda jag inte gillade med boken. Vid vissa tillfällen gillade jag henne inte alls för att hon var så olik sig själv och betedde sig så annorlunda. Ja, det var kul att hon börjar bli modigare och hur hon blev starkare. Men jag vet inte hur jag känner om hennes nya karaktär än så länge...

Förutom detta älskade jag verkligen boken. Den är precis lika bra som Vampire Academy nu och åh, om ni har läst Vampire Academy (vilket ni borde) så måste ni definitivt läsa Bloodlines också! Jag måste få tag i The Fiery Heart så fort som möjligt nu bara haha.

Favoritcitat - s. 215: No, I'm still the same person at heart. I had to be... because if I wasn't, then who was I?
Första meningen: This wasn't the first time I'd been pulled out of bed for a crucial mission.
Betyg: 4,5/5

//Zozzo

1 kommentar: