torsdag 24 juli 2014

Bok-trion #2 //Emme

Unika berättelser 

Jag, En- David Levithan 
X Publishing, 2013 

Det här är synnerligen en unik bok!
Den träffar och berör på ett sätt som mycket få böcker lyckas göra!
Den ger dig en tankeställare och får dig att se på livet ur ett nytt perspektiv, ett perspektiv du inte trodde fanns att upptäcka. Levithan lockar fram de djupaste tankarna inom dig med hjälp av hans trollbindande ord och berättelse om En- berättarjaget. Och historien är så himla fin, så udda och samtidigt så verklig!
På köpet lär du känna dig själv mycket bättre, och du kanske t.o.m inser saker om dig själv som kan skrämma dig. Saker som te,x hur du ser på människor och händelser i samhället.
Författaren är verkligen riktigt bra på det där; att locka fram saker ur dig själv som gömt sig i ditt huvud för alltid- tills nu, dvs. Boken är verkligen nyttig, för varenda människa! Du inser vem du verkligen är.
Jag hoppas att Levithan vill göra en uppföljare till den här underbara boken♥
Betyg: 5/5 

________________________________________________________________________________

Ninas Resa- En överlevnadsberättelse- Lena Einhorn 
Nordstedts, 2006 

Den här boken kräver största möjliga tystnad från dig om du ska klara dig igenom den. Det är väldigt lätt att tappa bort sig om man inte är fullt koncentration.
Boken var emellertid mycket dryg och om du frågar mig så blev den inte bra förrän det bara var 30 sidor kvar. Jag personligen gillar i vanliga fall att läsa om andra världskriget och folks berättelser från det, då det är historia och kan vara intressant ibland. Men den här boken var väldigt utdragen och flera scener hade nog kunnat tas bort utan att något gick bort eller förstörde själva berättelsen.
Jag tycker att Nina är en riktigt tapper kämpe, och hennes historia är riktigt otäck och berör verkligen en, men det är synd att själva boken var så väldans dryg.
Betyg: 2/5 

________________________________________________________________________________

Boktjuven- Markus Zusak 
B|Wahlströms, 2014

Det här är en bok som knappast lämnar någon oberörd, och som stannar kvar hos läsaren för alltid- även när boken är utläst♥
Markus Zusak drar oss in i Liesel Memingers värld fylld av magi och förbjudna böcker. Precis som Ninas Resa (se ovan) handlar den här boken om andra världskriget och bokbålen.
Historien om Liesel är grym men mitt i allt så är den samtidigt så himla fin. Det var längesedan jag kände så mycket kärlek för en bok. Så fort jag såg den efter att jag läst ut den tog jag varsamt upp den och tryckte den mot mitt bröst, som om hennes historia var min historia. Och när jag för inte så länge sedan lånade ut den till en kär vän till mig så bad jag henne att ta hand om den och vara försiktig. Saken är den att jag aldrig varit särskilt försiktig av mig med böcker men det har jag blivit med tiden och en av anledningarna är just Boktjuven. Fina böcker med fina berättelser kräver ompyssling.
Om du inte läst Boktjuven ännu tycker jag att du ska göra det inom snar framtid! ^^

Eftersom Boktjuven är utlånad till min kära vän och Ninas resa var en skolbok så fick Jag, En stå för bilden i detta inlägget!^^

2 kommentarer:

  1. Boktjuven är verkligen en jättefin berättelse! :)

    SvaraRadera
  2. Du har faktiskt tur för att det ska komma en uppföljare till Levithans bok Jag, En! Fast den kommer att vara från Rhiannons synvinkel. Älskade som dig boken! Det finns även en bok som utspelar sig.. tror jag 6 dagar innan. / Hannah :)

    här hittar du alla böcker i serien : https://www.goodreads.com/series/107677-every-day

    SvaraRadera