måndag 4 november 2013

Gruppläsning: Jellicoe Road - Vecka 4 //Emme, Zozzo och Julia

Hallå där!

Nu har vi kommit en bra bit in i boken! Tills idag har vi läst ut kapitel 22 och nu är det alltså bara 5 kapitel kvar.

Så fort vi hade läst ut kapitel 22 kände vi alla tre att vi verkligen inte ville lägga ifrån oss boken, eftersom det är så spännande just nu. Vi är otroligt nyfikna på vad som ska hända nu i de sista kapitlena!

(RECENSIONEN KAN INNEHÅLLA SPÅR AV SPOILERS)

Det är väldigt kul nu när man har kommit in en så bra bit i boken och man börjar se hur mycket karaktärerna utvecklas för varje kapitel. I början tyckte vi att Taylor verkade vara väldigt känslokall, men nu så börjar man få reda på hur hon egentligen tänker och känner om saker och ting och man börjar förstå varför hon betedde sig som hon gjorde. Dessutom börjar vi alla tre verkligen gilla Jonah Griggs - ledaren för Kadetterna - nu när man börjar få lära känna honom mer.

En sak som uppskattas mycket av oss är att författaren knappt har beskrivit hur karaktärerna ser ut. Vi börjar förstå hur de är som personer och har fått reda på några smådetaljer om deras utseende, men förutom det så får man inte reda på så mycket detaljer om deras utseende. När vi diskuterade hur vi tror att de ser ut märkte vi att vi alla tre har väldigt olika bilder uppfattningar av hur de ser ut, tex hade vi olika åsikter om Taylor (med många flera). Någon såg en bild av en lång, ljushårig flicka  medan en annan av oss såg en ganska kort, brunhårig tjej inne i sitt huvud under läsningens gång.

Vi tycker också att Santangelo verkar väldigt mystisk, som om han vet något om Taylor som han inte berättar. (Han har tex nämnt saker om Taylor som vi ser som annorlunda, helt enkelt saker som är ovanliga för någon att säga till en annan, ord och meningar som tyder på att han vet något om Taylors förflutna.

Våra förväntningar inför den sista delen av boken är att vi hoppas att alla pusselbitarna kommer att falla på plats och att vi kommer få veta vad som har hänt med Hannah. Vi hoppas att Taylor och Jonah kommer bli tillsammans och att Taylor kommer få träffa sin mamma.
Vi hoppas verkligen att det kommer bli ett bra slut som knyter ihop alla lösa trådarna och något som vi verkligen hoppas på är att boken slutar lyckligt och bra och att det binder ihop alla de lösa trådarna som just nu inte leder någon vart.

Vad tycker ni om boken än så länge? Vad har ni för förväntningar inför de sista kapitlena av boken? :)


Tills måndagen den 11/11 ska vi ha läst ut boken, så diskuterar vi den sedan på måndagen! Vi ses då :) //Zozzo, Emme och Julia

1 kommentar: