måndag 25 november 2013

Nikkis Dagbok #1 //Emme

Titel: Nikkis Dagbok #1
Författare: Rachel Renée Russell
Förlag: Modernista
Antal sidor: 282
ISBN: 9789174992908

Handling: (från Modernista)

I Berättelser från ett (inte så) fantastiskt liv får vi följa fjortonåriga Nikki Maxwell som i text och teckningar skildrar sitt dagliga liv med alla dess utmaningar.Vi får veta allt om hur det är när hon flyttar till en snobbig ny skola, för en storslagen kamp med sin mamma om en iPhone, om hennes entusiasm för teckning och konst, och om hennes hatkärlek till den nya skolans drottning, en tjej vid namn Mackenzie som blir Nikkis rival i skolans konsttävling. Nikki skriver och ritar i sin dagbok om sina vänner, förälskelser, om sin familj och om att vara populär eller inte i skolan. Nikkis dagbok är utformad som en dagbok och rikt illustrerad med teckningar och seriestrippar. En given hit för tjejer från 9 år och uppåt.

Kommentar på boken: Wow. Till att börja med måste jag säga att den här boken slog mig med häpnad! Jag hade länge haft lässvacka pga allt i plugget och när allt kändes som värst kom Nikkis dagbok #1 hem till mig från Modernista som en hjälp från ovan, något jag är så ootroligt tacksam för (tusen tack för recensionsexemplaret Modernista!). Helt plötsligt var jag uppslukad av en bok jag inte hade hört talats om mindre än 24h tidigare och helt ärligt: jag kunde inte släppa boken i mer än 4h(och det var när plikten kallade- dvs skolan). När jag kom hem satte jag mig och läste(och tappade bort tiden totalt), när jag skulle sova läste jag i den och när jag vaknade läste jag den. Ja, som ni förstår blev jag besatt. Och inom loppet av knappt tre dar var den utläst. 


Boken "Berättelser från ett (inte så) fantastiskt liv"(eller Nikkis dagbok som den egentligen heter) är väldigt lättläst och humoristisk på alla sätt och vis. Det var flera gånger som jag skrattade högt, och bara det är ett tydligt bevis på hur bra boken är enligt mig. Och bilderna som vi stöter ihop med genom hela boken.. Ack så fina! Det måste nog vara det finaste med hela boken. Tack vare de så känns det som om vi ser på en film istället för att vi läser en bok, och det är en underbar känsla..!
Det är som en typisk High School film- fast i bokform!
Stort plus till författaren, hon har verkligen lyckats skapa något speciellt, och öppnat dörrarna till en helt ny värld som vi aldrig har besökt innan.
Den här härliga ungdomsboken är som "Dagbok för alla mina fans" fast mycket mycket bättre..!
Nu väntar jag otåligt på att fortsättningen ska släppas. Kommer få vänta ett bra tag men det är det värt..!

Betyg: 5/5 
- En helt underbar bok som är omöjlig att släppa taget om när man väl öppnat portarna till den nya världen- Nikkis värld. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar