tisdag 24 januari 2012

12 Böcker/Bokserier man MÅSTE läsa! //Zozzo

Jahapp, jag tror att rubriken förklarar allt? Jag tänker skriva ner de 12 böckerna/bokserierna som jag har läst och mer än gärna rekommenderar för er! Det är ingen speciell ordning på böckerna (det var för svårt att välja...)


1. Vampire Academy av Richelle Mead
Så. Otroligt. Bra.
Det första jag sa 2012 var: JAG MÅSTE LÄSA OM VAMPIRE ACADEMY! (Vilket jag fortfarande inte har gjort)
Böckerna i denna serien var de första jag läste som handlade om vampyrer, och sedan dess har jag nästan bara läst om vampyrer, så ni fattar? LÄS VAMPIRE ACADEMY!2. Wake av Lisa McMann
Om jag nu ska försöka förklara för er hur mycket jag älskar denna serien så kan jag bara säga så här:
När jag läste någon bok i Wake-triologin så stod det att killen i boken - Cabel - skulle fylla år två dagar efter den dagen som jag läste boken. Så jag blev lite obsessed, om jag säger så, och (eftersom det var på en fredag) jag gjorde en planch med hans namn där det står: Cabel, WAKE, DREAM (den handlar ju om drömmar, hehe) Men asså, ni fattar. Det är så otroligt bra!

3. The Mortal Instruments av Cassandra Clare
Jag har än så länge bara läst första boken, men serien förtjänar helt klart att få vara med i denna listan! Det bästa är nog (förutom Jace, såklart) att man aldrig vet vad som ska hända. Vilket gör det hela så mycket mer spännande. Det som får mig att älska serien är humorn. HAHA. Försök läsa alla böckerna i denna serien utan att skratta. (Mission Impossible, typ). Så sjukt kul! Speciellt huvudpersonen - Clary - med hennes kommentarer. Älskar den!

4. The Body Finder av Kimberly Derting
Eftersom det var ett tag sedan jag läste Vampire Academy så måste jag nog säga att denna serien kommer högst upp på listan. Herregud, så bra den är! Den har ALLT! Killen i boken, Jay, är fantastisk, huvudpersonen, Violet, också. Handligen är otrolig, och sättet som författaren skriver den på gör den så sjukt bra. Bättre än Vampire Academy och City of Bones (eller delad plats, så svårt att välja!), då borde ni VERKLIGEN läsa denna boken!
5. The Immortals av Alyson Noël
Här också har jag bara läst första boken, som var fantastisk. Så sjukt bra. (Jag vet, jag vet. Det blir bara samma kommentarer hela tiden, men jag älskar alla lika mycket!) Jag känner att denna bara måste vara med på listan. Läs den, snälla?


6. Hungerspelen av Suzanne Collins
Såklart ska denna vara med på listan. Det är så fantastiskt skrivet! Spänning rakt igenom, och det händer ALLTID något! Jag har bara läst första delen än så länge, men ska fortsätta så snart jag kan. Och jag måste bara lägga in en kort kommentar här. Jag gillar verkligen Peeta. Men ärligt? Så tycker jag nog mer om Gale, trots att jag bara läst lite om honom. Kanske inte så viktigt... Men läs boken! Det är ca 60 dagar kvar tills filmen släpps, och då måste ALLA ha läst åtminstrone första boken! Deal?
7. Hush Hush av Becca Fitzpatrick
Jag har än så länge läst alla de tre utkomna böckerna i serien, och de är fantastiska. Första boken var bara så bra, så jag satt och kollade på omslaget i säkert en halvtimme efter att jag stängt ihop boken. Ett halvår senare fick jag reda på att det var en serie. Jag har hört många säga att andra boken inte var så där jätte bra, man jag kan inte säga det. Mestadels på grund av att jag var så glad över att få läsa om Patch igen. Älskar honom! Om ni tyckte att andra boken var ganska dålig, så sluta inte läsa serien. Den tredje boken får en att glömma besvikelsen över andra boken! Läs, läs, läs!:D8. The Forest of Hands and Teeth av Carrie Ryan
Jag läste den första boken i början av året, och jag märker att den börjar få uppmärksamhet nu. Vilket den förtjänar! Det bästa med boken? Man får en paus från alla vampyrer och får istället uppleva världen bland zombies! Jag har inte hunnit läsa uppföljarna till triologin, men ska så fort de kommit in på biblioteket! Den är så bra! Och med tanke på att den dessutom utspelar sig på gammal tid så är det positivt att den kommer med på denna listan (eftersom jag inte är så jätteglad för "gamla" böcker...) Läs den! Så fort du har läst denna kommer du vilja strunta i vampyrer och gå med i Team Zombies istället!9. Twilight av Stephenie Meyer
Trots att jag hört många klaga och säga att böckerna är kassa, måste jag ta med dessa på listan. Jag läste böckerna i år, och såg inte filmerna förrän efter jag läst ut böckerna. Jag älskade böckerna så otroligt mycket, de är fantastiska! Men sen såg jag filmerna och nu hatar jag twilight. Jag tar med serien på listan eftersom jag pratar om BÖCKERNA. Inte filmerna. Om ni inte har läst Twilight (vilket jag antar att alla har gjort) så läs böckerna! Men om ni redan har sett filmerna, så är det bara meningslöst.
10. Night World av L.J. Smith
Om ni gillar Vampire Diaries lär nu ju älska Night World. Jag läste denna serien först och sen Vampire Diaries. Helt ärligt tyckte jag att böckerna var kassa. Men Night World, så otroligt bra. Jag måste ändå säga att jag stör mig på att den sista boken inte släpps förrän 2014. De har nu börjat översätta böckerna på svenska! (Om ni nu vill veta.) L.J. Smith har skrivit The Secret Circle och Vampire Diaries som båda har blivit serier. Varför inte Night World? JAG ÄLSKAR DENNA SERIEN! Snälla, snälla, läs dessa böckerna!11. Sommaren jag blev vacker av Jenny Han
Jag rekommenderar nog er att läsa denna triologin på sommaren, som jag gjorde. Den är så mysig! Jag har ännu inte läst den sista boken (ska snart) och längtar så mycket tills jag får den! Den är underbar. Jag kommer inte på så mycket att säga om böckerna, men de är fantastiska! Tro mig!


12. Amy & Roger's Epic Detour av Morgan Matson
ÅH GUD VAD BRA DEN ÄR! En fristående bok med i listan, äntligen. Boken handlar om att Amy och Roger ska köra genom hela USA i bil på fyra dygn. Och efter att ha läst denna boken kan jag inte säga annat att jag också vill det mer än allt annat! Jag älskar att åka bil (ha-ha) så hur kul vore det inte (för mig i alla fall) att åka genom hela USA? Sååå bra bok! Jag lovar, ni kommer älska den! Tips bara. Roger kallas "kaminen", inte "kaninen" som jag först trodde... (viktigt att veta..?)Böcker man verkligen också borde läsa men som (tyvärr) inte kom med på listan:
* Mycket mer än så av Sarah Dessen
* Hemsökt av Meg Cabot
* Dash och Lilys Utmaningsbok av David Levithan och Rachel Cohn
* Välkommen hem av Johanna Lindbäck
* Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren
* Beautiful dead av Eden Maguire

Japp, så nu har ni fått lite tips från lilla mig då. Nu är det så här att jag bara tog med de böckerna som jag har läst, och som jag verkligen älskar.
Alla böckerna var lästa under 2011!

Tänker snabbt lägga till här bara och förklara (så bra jag kan), att när jag läst en bra bokserie och älskar den så brukar det vara att oavsett hur bra böckerna, som jag läser efter bokserien, är, så tycker jag bara att de är ganska dåliga eftersom bokserien var så bra. Sen när jag hittar en jättebra bokserie, som kanske är dåligare än den första jag läste, så älskar jag den eftersom jag läst så "dåliga" böcker på den sista tiden. Och då har jag glömt bort hur bra den första bokserien är och tycker att den nya är så mycket bättre. Komplicerat, men ja... Hoppas ni fattar i alla fall x) 

Har ni något tips på böcker?:) //Zozzo

2 kommentarer:

  1. SVAR: Tack så mycket, tror jag kan gå till skolan i morgon iaf^^ Och vilka bra böcker du har listat upp här, de jag har läst iaf.
    Men jag tror inte på att The Body Finder slår Vampire Academy, och Twilightfilmerna är ju visst jättebra! (Även om de kanske inte är jättelika böckerna så är det underbara filmer!)

    SvaraRadera
  2. SV SV: Jo, så är det nog, för liksom, det kan ju liksom inte finnas bättre serier än Vampire Academy! Inte som jag vet om i alla fall;)

    SvaraRadera