måndag 24 september 2012

Övergivna Gone //Emme


På ett ögonblick försvinner alla över 15 år. 

Bilar kör av vägen, spädbarn ligger ensamma i sin vagga och plötsligt fungerar inte telefonerna, Internet eller TV. Det finns ingen hjälp. 

En helt ny skrämmande värld möter de övergivna barnen och tonåringarna. En värld utan vuxna där laglöshet träder in. Där mat för dagen blir en kamp och där de starka ställs mot de svaga. Förtvivlat försöker de ungdomarna komma på gåtans lösning. Men tiden börjar rinna ut för Sam. Han fyller snart år. Och när man fyller femton försvinner man.. 
Titel: Övergivna, Gone #1 
Författare: Michael Grant 
Förlag: B|Whalströms 
ISBN: 9132154747 
Utläst: 22/8-12 


Karaktärerna: 
Åh storm förtjust i alla karaktärerna..! Allt från underbara Astrid till Sam, hjälten i mina ögon. Författaren har skrivit utförligt om varje karaktär vilket ger en en väldigt stor bild av personerna; allt från utseende och familjer, till personligheter och bakgrunder.


Kommentar och betyg: Jag fick hjärtan i ögonen redan efter ett tiotals sidor. Jag kunde med nöd och näppe lägga ifrån mig boken, dock bara om det var något väldigt väldigt viktigt som kom in i bilden, men annars satt jag klistrad framför den med tankarna in i den magiska, hemska och fruktansvärda världen barnen lever i i boken.
Den här boken var som den nya THG. Nästan lika bra. Båda är dystopier och jag läser mer och mer av just dystopier nu förtiden.

Boken var underbar på alla sätt och vis..!
Var ett tag sen jag kände känslan av; WOW! Den här boken var verkligen bra! Åh jag gillar när man hittar nya favoriter..!

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga(skriva) om boken. Jag har inga som helst anmärkningar på den, för enligt mig var den underbar och fantastisk rakt igenom.
Inga tvivel.
Ni som inte börjat på bokserien Gone- gör det! Om ni gillade THG, och är förtjusta i dystopier är jag ganska säker på att ni kommer tycka om den här boken s t a r k t ;)

Ni som redan läst första boken, Övergivna, vad tyckte ni om den?:) Håller ni med mig om att den var underbar, eller har ni en annan syn på boken?
Skulle vara roligt att få höra vad just Du tyckte om den..!:) Betyg på Övergivna Gone #1 : 5/5 

3 kommentarer:

 1. Läste ut fjärde boken, Smitta, ganska nyligen och kan bara säga att serien blir bättre och bättre ju fler man läser :)

  SvaraRadera
 2. Sv: Svårt att säga, varje bok har ju sin egen charm :/ Men eftersom de blir lite mörkare och lite hemskare och lite bättre med varje bok så skulle jag nog säga att Smitta är den bästa hittills. Om du gillade första boken så kommer du att älska resten av dem :)

  SvaraRadera
 3. Sv: om du gillar lite mörkare, sorgliga böcker fulla av zombies så skulle du nog gilla I dödsskuggans land :)

  Oj, jag måste ha slarvat när jag läste på adlibris :/ Sorry. Häftat funkar lika bra :)

  SvaraRadera