torsdag 14 juni 2012

Liv & Lovisa //Emme

Sista terminen i nian lider mot sitt slut och Liv och Lovisa är glada att de snart ska slippa varandra. De går i samma klass men lever helt olika liv. Lovisa har allt; hon är rik, vacker och begåvad. Liv saknar det mesta, men har i alla fall vännerna Rick och Tanja.
På ett oväntat sätt vävs deras vägar samman och motsättningarna mellan dem blir allt tydligare. Till en början lyckas Liv behärska sin ilska, men till slut blir det för mycket för henne. Lovisa har alltid varit behärskad, men även hon har en gräns för vad hon kan tåla.
Katastrofen närmar sig oundvikligen..


Titel: Liv & Lovisa
Författare: Emma Granholm
ISBN: 9789150111507
Utläst: 7/6-12
Språket:
Språket författaren använder sig av är lätt att förstå.
Det skrivs så bra att man rycks in i boken och inte vill släppa taget, bara läsa vidare och aldrig sluta. Allt beskrivs så väl; personer som miljöer.
Det är verkligen roligt att läsa såna här böcker, där man kan njuta varenda sekund, varje minut, och inte vara otålig för att boken aldrig vill ta slut.
Även de som inte gillar att läsa böcker tycker jag kan läsa den här, för språket är ju lätt att förstå och i och med att allt beskrivs så väl så blir man liksom ett med boken.

Karaktärerna:
Författaren har fått med den tjejen som är "klassens- perfektaste", som alla ser upp till och som verkar ha allt det där som de andra inte har, och den andra tjejen som inte har lika mycket och som kanske inte mår sådär fullt så bra.
De två så olika människorna men som egentligen har mer gemensamt än de tror.

Kommentar:
Jämfört med de andra böckerna jag läst den senaste månaden är det här begåvning på hög nivå! Författaren har verkligen lyckats!
Man får en stark känsla som överväldigar en, man vill inte släppa taget om boken, bara fortsätta läsa!
Boken berörde mig väldigt mycket, och i mina anteckningar från boken står det Den här boken vill jag: Spara & läsa om, Därför att: den var väldigt rörande och berörde mig på ett sätt som få böcker gör.
Sant. Jag tror till och med att jag blev tårögd x antal gånger under bokens gång, för den var så vacker men samtidigt så hemsk, men enligt mig speglade den bara verkligheten vi själva lever i. Jag tror nog också det var därför jag blev berörd och rörd av boken, för sanningen, verkligheten, speglades så skickligt och utförligt på varenda sida.
Jag känner inte igen någonting med karaktärerna i boken, men jag kan så väl se personerna i boken framför mig, allt som händer dem, allt de utsätts för..
..Det känns som vår verklighet bara.
En bok behöver inte vara lång med extremt långa kapitel, inte heller en kort bok med en snabb avslutning, och det är exakt det som Emma Granholm har bevisat.

Jag har aldrig läst någon bok av denna skickliga författare; Emma Granholm, men från och med den Sjunde Juni- dagen då jag läste ut Liv & Lovisa, är Emma en av mina favoritförfattare och så fort jag får tid ska jag ge mig iväg och köpa alla hennes andra böcker som hon skrivit!

BETYG: 5/5
1 kommentar:

  1. Instämmer helt! Emma Granholm är en otroligt skicklig författare!

    SvaraRadera