måndag 6 februari 2012

Sent Ute//Emme

Vi har läst ut en bok i skolan som heter Sent Ute och är skriven av Mats Berggren och Bawer Coskun.
Vi läser mer och mer i skolan(vi ska läsa minst tre böcker i månaden eller nåt nu).
Jag läste ut Sent Ute imorse och passar alltså nu på att få detta överstökat så fort som möjligt, för annars glömmer jag bara och skjuter upp de osv, så som det tyvärr brukar bli...


Jag har märkt att alla böcker som lärarna väljer åt en att läsa(och då menar jag LÄRARNA och inte BIBLIOTEKARIERNA) är usla!
Förra boken vi läste var Alex Dogboy och vi vet nog alla hur den recensionen blev..
Jag hatar inte denna boken lika mycket, och tur är väl det.
Men när jag skrev ner boken i mitt lilla bok- häfte så valde jag bland de fyra alternativen att jag ville bränna boken. Jo, alldeles sant. Jag hatar inte boken, men tycker ändå inte att den var OK.

Sent Ute är en bok som jag- tyvärr- inte tycker om. Den imponerade helt enkelt inte på mig. Jag blir lite smått sur när jag läser boken. Bara av att höra nån nämna boktiteln får mig att sucka och säga: Neej...
Ja man kan ju inte gilla allt här i världen, right? :)

Boken handlar om en kille som är kurd eller nåt och kommer till Sverige eller nåt...
Allvarligt talat vet jag inte riktigt vad boken handlar om >.<
Men en sak är säker- det är ingen bok jag skulle rekommendera till er bokälskare som ligger på en högre nivå. Boken var med andra ord väldigt usel.
Kanske tkr ja det bara för att jag läser extremt fiina böcker just nu(som tex en viss FYRA DAGAR FYRA NÄTTER.. ^^). Lite svårt att gilla en bok på en lägre nivå när det är så som det är..

Jag vet inte riktigt vad ni förväntar er av en recension. Jag känner att jag inte orkar yttra några större meningar om denna riktigt mindre-värd-än- ett- OK-bok...
Jag vill inte krossa några hjärtan här eller nåt liknande, men asså det är ju bara min åsikt? ;)
Om du läser baksidan och tycker det låter spännande så sure, kör på det, läs den
- men kom inte sen att jag inte varnat dig ;)

"Jag är besviken på dig", sa pappa till sist. "Du kommer hem sent- igen- och när du äntligen kommer har du slagits- igen. Var har du varit tills nu? Okej,säg inget, du har bråkat igen, ditt bråkande får vi aldrig slut på."

Baran, den kurdiske killen från Blåögd berättar här om vad som hände när hans pappa åkt till Kurdistan och Baran kunde vara ute hur länge han ville. Romanen bygger på verkliga händelser. Mats Berggren har skrivit den tillsammans med Bawer Coskun som själv är kurd och har växt upp i Bredäng, där boken utspelas.
Ja, om boken är baserad på verkliga händelser är den kanske helt ok...
..Men inget jag skulle rekommendera till er som läser på högre nivå.
Avgör själva :)Betyg: 2/5
Titel: Sent Ute
Författare: Mats Berggren & Bawer Coskun
Sidor: 118
Egen åsikt: Ingen bok jag starkt skulle rekommendera, men om du har tyckt om Mats Berggrens andra böcker kanske du ska ge boken en chans..(Jag ÄLSKAR Mats Berggrens andra böcker.. Vissa iaf^^).
//Emme

2 kommentarer:

  1. Ojdå. :/
    Då har väl vi tur som ska läsa Hunger Games i skolan. ;)

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte att det var bra!

    SvaraRadera