söndag 9 oktober 2016

3 serier du kanske har missat //Emme

Hejhej! 
Hoppas allt är bra med er, och att ni läser mycket nu när det är sånt där underbart höstruskigt (och läsvänligt) väder☺♥
Något man också kan göra när det är sådär kallt och blåsigt ute, är att kolla på serier. Därför tänkte jag nu tipsa om mina 3 favorit-serier som du kanske har missat!

The flash:
Jag vet inte hur det är med er, men jag har aldrig varit ett vidare fan av superhjältar. Snarare tvärtom. Jag har försökt att undvika de så mycket som möjligt under min uppväxt. Jag vet inte om det var för att min bror älskade de och jag ville vara lite rebellisk, eller om jag bara ogillade idén av det klyschiga att någon i en mantel skulle flyga runt och rädda folk lite här och där. Jag tror att jag växte upp under den tiden då superhjältar var superhypade och det blev lite som Titanic blev för mig. Alla hypade så mycket att det inte fanns något kvar att uppleva. Lite synd, men så var det faktiskt.
Hur som helst så fick serien The flash mig att ändra synen på superhjältar. Helt plötsligt älskar jag hela konceptet med superhjältar (i alla fall dem i The flash) och det blir som Gossip Girl eller som Pretty little liars, fast mycket mycket bättre, och vardagssituationerna fylls med massa äventyr där superhjältarna ska slå sina hjärnor ihop för att vinna över några andra superhjältar. Kanske låter löjligt, men jag tycker i alla fall att det är ett superhäftigt koncept!

Det jag älskar mest med serien är att man aldrig kan förutspå vad som kommer att ske längre fram. Serien bjuder på nya vändningar hela tiden, och det är flera delar som verkar vara skapta helt ur det blå. But I kind of like it☺ Tycker ni alla ska ge den här serien en chans, tror många hade älskat den!
(För er som har Netflix så ligger både säsong 1 och 2 ute där, och säsong 3, avsnitt 1,har precis kommit ut och finns att se på internet)

Drop dead diva: 
Den här serien snubblade jag över för ett par år sedan, men när någon nämner serier så är det ändå den här jag tänker på först. Det är min lilla babe, och kommer nog alltid att vara. Det var den första serien jag verkligen fastnade för och som öppnade mina ögon inför hur fantastiskt bra serier kan vara. Eller ja, i alla fall den här.
I Drop dead diva får vi följa en väldigt modemedveten, men dock så ytlig tjej (Deb) som är lycklig tillsammans med sin kille. Hon råkar ut för en bilolycka och hamnar i himlen, där hon trycker på en knapp för att försöka komma tillbaka till sin kropp på jorden igen- men något går fel och hon hamnar i en kvinnlig advokats kropp (Jane). Hon måste alltså börja leva som den här kvinnan och ja, ni kan tänka er- det blir rätt kaos.
Jag älskar hela konceptet; att åka upp i himlen för att sedan hamna i en annan människas kropp, en människa som är så olik en själv. Man lär sig så himla mycket om livet i den här serien.
En annan positiv grej med serien är att man blir bättre på muntliga framträdanden. Eller, så var det i alla fall för mig. När jag såg på serien och hur Jane framförde sina fall i rättssalen så tänkte jag "det ser ju inte så farligt ut". Under den tiden som jag såg på den här serien så hade vi en drös med olika muntliga framträdanden i skolan, och jag kan säga att den här serien underlättade en hel del! ^^
Så det är ett tips till er som har mycket muntligt; se på Drop dead diva!

Prison Break: 
Det här är nog en serie som många hört talats om, och många har kanske redan sett den, men ni som inte sett den: varmt välkomna att fastna framför en ny, spännande serie!
Jag brukar vanligtvis inte gilla serier/ filmer med action/ drama/ eller vetenskapliga grejer. Den här serien har väl lite av varje av det jag nyss nämnde, men faktum är att jag älskade den ändå!
Jag älskar karaktärerna- för de är så olika varandra allihopa, jag älskar omgivningarna- för de känns så himla realistiska, och jag älskar huvudpersonerna- för de liknar inte några andra jag stött på. Det är omöjligt för mig att förstå hur någon person kan vara så smart som Michael Scofield. Serien handlar om Lincoln Burrows som döms för ett brott han inte begått, och hans bror↑ gör upp en hel plan för hur han ska få sin bror ut ur fängelset, och gör medvetet ett brott för att hamna på samma fängelse som sin bror. Hela serien handlar i stora drag om hur de ska ta sig ut från det här fängelset, och jag kan säga att det är riktigt spännande, och man sitter bänkad avsnitt efter avsnitt för att se hur det går för bröderna!

Har ni någon favoritserie som ni skulle vilja tipsa mig om?☺ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar