fredag 18 april 2014

9 boktips! //Zozzo och Emme

Halloj!

Det finns flera böcker som man ofta får höra att man bara "måste" läsa någon gång, t.ex. Anna and the French Kiss, The Fault in Our Stars, Divergent, Vampire Academy, och t.ex. dessa håller vi verkligen med om. Men i detta inlägg vill vi istället tipsa om några av våra favoritböcker som flera kanske inte har läst, i hopp om att ni hittar någon bok som ni kanske blir intresserade av :)


(Boktipsen står inte i någon speciell ordning.)
1. If I Stay/Om jag stannar - Gayle Forman
Denna bok tipsar vi om för att den är väldigt unik och spännande. Den är sorglig samtidigt som den är romantisk och underbar. Den utspelar sig under 24 timmar, då man för följa huvudkaraktären samtidigt som författaren väver in en massa minnen och tillbakablickar för att man ska få en helhet för boken. Vi tipsar om denna för att den är väldigt bra, men även för att den har filmatiserats och kommer ha premiär i höst, och vi tycker definitivt att boken är värd att läsas innan man ser filmen!

2. The Statistical Probability of Love at First Sight/Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet - Jennifer E. Smith
Detta är en väldigt snabbläst bok som även denna utspelar sig under 24 timmar. Den är mysig och perfekt för att läsa när som helst. Under sommaren, på tåget, på kvällen eller när man nu vill. Den är väldigt humoristisk och lite sorglig, men också väldigt lättsam, så man behöver inte tänka så mycket när man läser den, utan det bara flyter på. Den är även lättläst på engelska vilket är bra för dem som vill testa på att läsa en engelsk bok.

3. Cinder - Marissa Meyer
Cinder är en bok som är baserad på Askungen, fast i framtiden. Den är väldigt kul att läsa eftersom det är en helt ny berättelse av en gammal saga som vi alla känner till. Den är en dystopi, som vi båda älskar att läsa, eftersom man får chansen att läsa andras versioner om hur framtiden kan se ut. Det är spänning och även humor som livar upp några dystra stämningar. Man borde definitivt ge den en chans om man gillar story retellings och dystopier.

4. Amy and Roger's Epic Detour/Fyra dagar, fyra nätter - Morgan Matson
Detta är en av våra absoluta favoriter. Boken handlar om hur huvudkaraktärerna Amy tillsammans med en gammal bekant ska åka på en road trip genom hela Amerika. Den är så unik med en fin handling och även en massa spellistor och bilder. Det är så kul att få läsa hur de besöker olika platser och åker genom hela landet. Det bästa är även att den känns så realistisk med all humor, deras vänskap, men samtidigt lite sorg.
Den är perfekt att läsa nu på sommaren och går rätt så snabbt att läsa, eftersom man fastnar för handlingen så bra.

5. Chasing Brooklyn - Lisa Schroeder
Detta är en väldigt snabbläst och fin bok som är skriven i vers. Språket är så otroligt fint och det får fram så mycket mer känsla. Den är realistisk och otroligt fin. För er som inte brukar läsa engelska böcker passar den perfekt, med tanke på att den dessutom är väldigt lättläst på engelska.

6. Along for the Ride/Mycket mer än så - Sarah Dessen
Alla Sarah Dessen's böcker är perfekta sommarböcker och vi gillar alla som vi läst än så länge, men detta är boken som vi båda har som favorit. Den utspelar sig under sommarlovet där huvudkaraktären bara har pluggat hela sitt liv, fast just denna sommaren träffar en kille som hjälper henne ta ikapp hela sin barndom, vilket är väldigt intressant att få läsa om. Författaren beskriver allt så bra så det känns så tydligt som att man befinner sig där boken utspelar sig. Karaktärerna är också några av de finaste vi läst om och det känns verkligen som att man får lära känna dem på ett personligt sätt. Den är perfekt nu för sommaren!

7. Shiver/Frost (Wolves of Mercy Falls) - Maggie Stiefvater
Maggie Stiefvater är en av våra favoritförfattare och just denna serien är den som vi gillar mest av henne. Den är så spännande och författaren får den att kännas realistisk trots att den handlar om varulvar. Hon fångar läsaren efter första sidan och skriver på ett så bra sätt så man kan se allt framför sig så tydligt. Vi har aldrig läst någon fantasy-bok som är på samma nivå som denna. Ni borde definitivt ge den en chans om ni gillar fantasi och romantik.

8. Every Day/Jag, En - David Levithan (Emmes tips)
Denna bok tipsar jag om eftersom det är så otroligt unik. Det handlar om en karaktär som blir en ny person varje dag och genom att läsa om detta inser man hur andra har det och man får många perspektiv. Samtidigt väver författaren in romantik och vänskap och fångar upp läsaren. Jag tipsar om denna för er som gillar böcker med unik handling och som är intresserade av just böcker som tar fram perspektiv.

9. There You'll Find Me - Jenny B. Jones (Zozzos tips)
Jag har inte sett en enda bokbloggare på Goodreads som har läst denna och därför vill jag passa på att tipsa om den. Jag köpte denna boken för att den var på andraplats på en romantik-boklista, efter Anna and the French Kiss, och beställde den då utan att ens veta vad den handlade om. Det visade sig att det handlar om huvudkaraktären Finley som åker till Irland, efter att hennes bror dött, för att finna Gud och frid. Jag funderade nästan på att inte läsa den, men så fort jag väl börjat kunde jag inte lägga ifrån mig den. Aldrig har jag hittat så många citat i en bok, och samtidigt som man får läsa hur Finley ska ta sig vidare efter sin sorg är det också romantik och tonårsskådespelare och pappor som klagar på Justin Bieber. Den har verkligen allt och jag tipsar den verkligen till er som gillar romantiska och lite sorgliga böcker.

Och det var allt! Vi hoppas att ni har fått något tips i alla fall ^^ Så sist av allt...

GLAD PÅSK!! :)

1 kommentar: