måndag 21 oktober 2013

Gruppläsning: Jellicoe Road- Vecka 2

God morgon!

Då har det alltså gått en vecka sedan vi började läsa i Jellicoe Road, och igår satt vi och diskuterade våra tankar och funderingar kring boken än så länge.

Zozzo och Julia tycker att boken är svår att komma in (Zozzo tycker att det är riktigt irriterande att läsa flera sidor utan att förstå vad det egentligen handlar om), men att det går lite enklare att förstå nu efter det sista kapitlet. Det är många funderingar kring pojken i trädet som vi har fått läsa om ett antal gånger, och Zozzo anser att det här "kriget" som uppstår lite längre in i boken verkar lite märkligt. När vi pratade om karaktärerna tycker de att Hannah verkar lite mystisk (speciellt under de sista kapitlena), och att huvudpersonen Taylor inte verkar bry sig om någon men att hon tex respekterar Ben och litar på honom. Boken är sin egen, och liknar inte någon bok man har läst innan. Många tankar går också kring de kursiva delarna som dyker upp lite då och då i boken.
Deras förväntningar inför den nya veckan är att de ska förstå mer och att boken ska bli bättre, och att några gåtor ska lösas som dykt upp under dessa kapitlena.

Emme, som läser boken för andra gången, tycker att den är väldigt bra, och att det kommer lite "flashbacks" när man minst anar det, som får henne att vilja läsa boken ännu mer. Hon har hittat två fler citat, och hoppas på att kunna hitta fler till nästa vecka. Några frågetecken har dykt upp under de här sidorna som hon hoppas på ska klarna under den nya veckan. Och sedan längtar hon också till en "viss del" i boken, ett uttalande som får Julia och Zozzo att bli väldigt förväntningsfulla.

Till nästa vecka:
Kapitel 8-14 (vi läser kapitel 14 också så att vi börjar på kapitel 15 vecka 44)


Vad tycker ni om boken än så länge? Och vad har ni för förväntningar på boken till nästa vecka? 
Känn er fria att diskutera i kommentarsfältet till det här inlägget! :)

2 kommentarer:

  1. Sv: tråkig som jag är tror jag inte jag kommer vara med. Jag känner tyvärr inte riktigt att jag har tid :/ men hoppas att det går bra för er ändå :)

    SvaraRadera
  2. De kursiva delarna är ju Hannas Bokmanus. Otroligt spännande, då jag tror det är verklighetsbaserat!

    SvaraRadera