onsdag 2 januari 2013

Tips och lite hjälp? //Zozzo

Hejhej!

NU ÄR DET 2013! :D
Så jag tänkte att detta året ska jag FÖRSÖKA börja blogga igen, vilket är lite svårt eftersom jag inte har någon läslust, så jag inte har något att blogga om. Och det är typ det som jag behöver hjälp med...

Jag vet att man ibland inte orkar läsa, men jag har inte orkat läsa på över ett halvår och det känns som att jag aldrig kommer ta upp en bok igen. Grejen är att jag har väntat, för att jag har sett att man inte ska tvinga sig själv till att läsa. Jag har läst om mina favoritböcker, men det har inte hjälpt. Och nu börjar jag bli desperat, för jag VILL så gärna läsa igen, men så fort jag bara tar upp en bok känner jag att jag verkligen inte orkar, och att vänta verkar ju inte fungera...

Har ni något bra tips? Har ni också haft en sån här lässvacka i över ett halvår, och vad har ni gjort isåfall? Jag vill så gärna börja blogga igen och läsa, men som sagt, så orkar jag inte.
Jättetacksam för tips! :) //Zozzo

6 kommentarer:

 1. Vet inte om det kommer att hjälpa för dig men jag brukar sätta mig ner och skriva när jag inte är sugen på att läsa. Efter ett tag så tappar jag skrivsuget och vill hellre läsa. Så jag brukar skifta fram och tillbaka mellan att läsa och skriva.
  Hoppas att du får tillbaka läslusten snart.

  SvaraRadera
 2. Jag har ej haft en lässvacka under ett halv år, men jag har haft under en/två månader. Tyvärr så vet jag inte vad jag gjorde för att få tillbaka läslusten.

  Detta kanske fungerar; Hitta böcker som du verkligen, verkligen, verkligen vill läsa. Böcker som verkar sådär sjukt bra så att du bara inte kan låta bli att läsa de.
  Men ibland så kanske man måste tvinga sig att läsa en bok och sedan kanske det bara flyter på efter just den boken. För det är ju så att om man vill komma till andra sidan ån så måste man hoppa över ån.
  Hoppas det hjälper, eller i alla fall att du fåt läslusten tillbaka! :)

  SvaraRadera
 3. Åhh, jag hatar läsvackor... Jag vet inte riktigt vad jag gjorde sist, jag antar att jag tvingade mig igenom böcker som jag ville läsa och tog mig tid. Jag hade läsvacka under 2011, samma period som du ungefär, och läste knappt någonting mest eftersom att jag inte kände för det men även för att jag inte kände att jag hade tid.

  Mitt tips till dig vore nog att läsa de böcker som du VILL läsa, och inte känna att du måste. Ta dig tid och kanske var klar med läxorna lagom så att du kan ta en kväll eller helgdag ledigt och bara försöka läsa. Du ska inte känna att du MÅSTE läsa, bara för läsandets skull, utan bry dig mer om att läsa något som du vill läsa. Jag känner nu, när jag har 50 oslästa böcker i bokhyllan, att jag vill tvinga mig igenom vissa bara för att få bort dem och blir lite stressad över det, men ta en bok i taget och läs något du vill läsa främst. Låna från biblioteket en bok som du VERKLIGEN ser fram emot och är intresserad av, eller läs något lite lättare :)

  När jag först skulle ta mig ur läsvackan läste jag "The Lover's Dictionary" och "Jag saknar dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket", bara för att de är lättlästa och korta. Har du provat seriealbum eller manga? De tar inte lång tid att läsa och bilder kanske kan underlätta :)

  Om inte detta fungerar... ja, då antar jag att du kanske helt enkelt borde ta en paus ett tag och inte tänka på det, så kommer nog lässuget tillbaka :)

  Kram på dig, och hoppas det blir bättre! :3 <3

  SvaraRadera
 4. försök att läsa en riktigt bra bok som du inte redan har läst :o inte böcker du redan läst för då vet du ju redan allt som händer. om du läser en bra bok där du inte vet hur det slutar så kmr du få ett sug för att fortsätta läsa och då är läslusten där igen :o

  förresten, jobbar ni två som driver denna blogg som bibliotekarier elr läser ni bara för skojs skull? :o

  SvaraRadera
 5. svar: oj, jävlar hahaha ursäkta att jag trodde ni va ngra biblitekarier elr ngt :oo du tog det inte som en förolämpning,väl? :o för det hoppas jag verkligen att du inte gjorde :o

  det idiotiska e att det står på er presentation att ni är 15 år, dock råkade jag visst hoppa över just det när jag läste elr ngt :o

  SvaraRadera