onsdag 10 oktober 2012

Pojkarna //Emme

Vi fyllde fjorton år den våren, Bella, Momo och jag.Vi höll oss för oss själva.Om vintereftermiddagarna var vi oftast i Momos rum, men under den varma delen av året satt vi i Bellas trädgård, eller inne i växthuset om det regnade.Vi levde mitt i allt detta sprakande och det fick mig att glömma att jag var Kim, att jag hade en kropp som växte och sprängde. Växthuset var en frizon, ett rum att gå till där andra lagar gällde.
Titel: Pojkarna
Författare: Jessica Schiefauer
Förlag: Bonnier Carlsen
ISBN: 9789163868665
Utläst: 14/9-12

Karaktärerna: 
Jag älskar boken, bla för att den innehåller så annorlunda men ändå så fina och vanliga karaktärer. Kim, huvudpersonen som har sina två underbara kompisar; Bella, som är förtjust i växter och är vuxen i sättet fast hon bara är tonåring. Och Momo, som älskar att sy kläder. I bakgrunden finns föräldrarna- och framför allt killarna i deras klass. Som stöter ut tjejerna på ett sätt jag aldrig läst om förut men som faktiskt skulle kunna hända.


Kommentar och betyg: 

Jag tycker starkt om den här boken. Jag vet inte varför riktigt, men den vara bara så vacker på något sätt; tjejerna i den vackra trädgården och kvällarna som beskrevs så noggrant. Boken var även sorglig. Läsaren upplever många olika känslor när den läser boken. Men personligen tyckte jag framför allt att boken var vacker och underbar.
Jag rekommenderar boken till de som vill läsa en fin och vacker bok där det säkert kommer uppstå en del funderingar. Helt klart läsvärd om du frågar mig :)

Betyg: 4/5 

3 kommentarer: