lördag 23 juni 2012

Recension: Linger //Zozzo

VARNING FÖR SPOILERS OM NI INTE LÄST DEN FÖRSTA BOKEN I SERIEN!

I feel the weight of the pack's gaze...
Grace and Sam must fight to be together. For Grace, this means defying her parents and keeping dangerous secrets. For Sam, it means grappling with his werewolf past... and figuring out a way to survive the future.

But just when they manage to find happiness, Grace realizes she's changing in ways she could never have expected... 
Titel: Linger
Serie: The Wolves of Mercy Falls #2
Författare: Maggie Stiefvater
Förlag: Scholastic
Utgiven: Juli 2010
Sidor: 416
ISBN: 9781407121086

Precis när man trodde att serien inte kunde bli bättre så läser man den här.
Shiver är en av de bästa böckerna jag någonsin läst, så jag trodde inte att Linger skulle kunna hålla samma nivå. Men det gjorde den verkligen!

Jag vet inte hur jag ska förklara för er hur mycket jag älskar den här serien. Alla karaktärer känns så trovärdiga. Det allra bästa med boken är att det är paranormal romance. Det finns varulvar och det som händer är sådant som aldrig skulle kunna hända i verkliga livet. Men författaren får det att vara så realistiskt! Mitt i allt spelar Sam gitarr och sjunger och går på spelningar, sådant som vissa av oss brukar göra. Det är så fantastiskt. Varulvar, musik, romantik, spänning, allting man kan önska sig!

I denna boken är det en ny kille som har en stor betydelse för boken, då Isabel även börjar komma in i berättelsen. Jag tycker att jag börjar se några små likheter mellan den nya killen och Sam, och Grace och Isabel. Men jag tycker fortfarande att karaktärerna är väldigt olika.

Jag tycker dock att föräldrarna är lite väl överbeskyddande. I Shiver brydde de sig inte alls om vad deras dotter gjorde, och i den här boken låter de henne knappt gå utanför huset. Det drar ner lite på betyget, tyvärr... Men som sagt, har ni inte läst de här böckerna eller funderar inte på att göra det, att läsa de här böckerna är ett måste. Det bästa av allt är att de även finns på svenska, och alla böckerna har kommit ut, så det är bara att läsa :)

Första meningen: This is the story of a boy who used to be a wolf and a girl who was becoming one.

Citat:
"Tell me something you've never told anybody else."
I thought for a moment. "Turtles have the second largest brains of any animal on the planet."
It took Isabel only a second to process this. "No they don't."
"I know. That's why I've never told anybody that before."
s. 153

Betyg: 4.5/5

//Zozzo

2 kommentarer:

  1. Sv; Haha Taylor är inte med i New Years eve.. jag tror du blandar ihop den filmen med någon annan.. :p
    Men håller nog inte riktigt med dig. New Years eve tycker jag var riktigt bra faktiskt och Sucker Punch tycker jag var lite dåligt gjort och lite halvttråkig ibland.. men håller med dig om att man måste vara med lite extra i Sucker Punch eftersom det hände så mycket, och btw så fattade jag inte riktigt slutet :p

    SvaraRadera
  2. Sv; Haha förstod att det var den filmen du blanade ihop den med ;)

    SvaraRadera