måndag 4 juni 2012

Recension: Mer än ögat ser //Emme

Endast hon ser det ingen annan ser.. Aislinn lever i två världar, den verkliga- och den osynliga. Hon uppvaktas av två unga män. Den ene är av kött och blod, den andre är en underskön sommarkung som vill se henne som sin brud. Hon måste bara välja.Titel: Mer än ögat ser
Författare: Melissa Marr
Utläst: 28/5-12


Språket: Boken handlade om óknytt´ och andra varelser och där fanns vissa ord som jag inte förstod mig på. Det är en skicklig författare som har suttit och skrivit den här boken, men den är lite dryg för det händer nästan ingenting genom hela boken, och i slutet händer allt på en och samma gång som man inte var beredd på och kan inte riktigt hänga med i det hela.
Men förutom de svåra orden- som har med varelserna b,la att göra, är språket bra.

Karaktärerna: Författaren har verkligen skrivit ut bra detaljer om alla karaktärer i boken och man får sig en egen bild i huvudet av hur personerna är och ser ut.
Jag tyckte det var lite konstigt med de små varelserna i boken, men man fick coola bilder av hur de såg ut för författaren skrev utförligt och bra om varenda karaktär i boken.

Kommentar: Boken var  lite dryg och seg, men annars var den väl helt okey.
Jag hade i och för sig väntat mig något helt annat, men böckerna kan ju förvåna en på sitt egna lilla sätt och man kan aldrig vara säker.
Jag tycker ändå att författaren har lyckats bra.
Har aldrig hört talats om författaren förut, så det var roligt att läsa något nytt av en ny författare- för alla som sitter och skriver har ju sitt alldeles egna sätt att skriva på!:)

Jag rekommenderar den här boken till dig som gillar Fantasy och gillar övernaturligt, men även gillar att läsa om vardagen i en människas liv.
Jag tyckte om boken, trots att den var lite seg här och där, men jag rekommenderar ändå den här boken!:)

Betyg: 3/5
(Läste även att det finns fler böcker i serien. Någon som vet om det stämmer? Tacksam för svar).

4 kommentarer:

 1. Japp det finns fler delar! Andra delen heter "Under din hud" tror jag... :) (Enligt Adlibris är det så i alla fall)

  SvaraRadera
 2. Det finns några till :-) Jag har läst "Under din hud" och tyckte den var väldigt seg, och jag gillade inte karaktärerna så mycket ;)

  SvaraRadera
 3. Sv; Nej jag slutar den 13. Men imorgon ska vi ha fotboll hela dagen och sen på onsdag är vi lediga. Och sen torsdag är det vanlig dag och fredag är det vanlig dag + skolshow och grillunch. Sen nästa måndag är det utflyktsdag och sen tisdagen ska vi städa skåp osv.
  Haha nu fick du veta mitt schema men vi har liksom rätt så chilldagar. Tex idag såg vi på film varenda lektion :p

  SvaraRadera
 4. 'Under din hud', 'Berusad av evigt liv' och 'I ljuset av din skugga' är uppföljarna. Jag har läst första boken på engelska - Wicked Lovely - och måste säga att jag verkligen inte förstår tjusningen i denna serie. Jag tycker ärligt talat att den här helt dötrist, jag släpade mig genom första boken med min enda motivation att få bli av med fanskapet någon gång. Ungefär så motiverad var jag av den boken.

  Jag har visserligen alltid haft lite svårt för Paranormal Romance med féer (även om jag planerar att läsa The Iron King, då min bästa vän säger att den trots allt är underbar), men den här boken gav verkligen ingenting av intresse. Därför håller jag med dig i din recension - den är dryg och seg. Även om vi kanske inte är överens gällande om den är värd att läsa eller inte (enligt mig är den värdelös... xD). Men kul att få läsa din recension! :D

  SvaraRadera