onsdag 18 april 2012

Recension: Divergent //Zozzo

She turns to face the future in a world that's falling apart.
Sixteen-year-old Tris is forced to make a terrible choice. In a divided society where everyone must conform, Tris does not fit.

So she ventures out alone, determined to discover where she truly belongs. Shocked by her brutal new life, Tris can trust no one. And yet she is drawn to a boy who seems to both threaten and protect her.

The hardest choice is ahead.

Three flying birds... One for each member of the family I left behind.Titel: Divergent
Serie: Divergent #1
Författare: Veronica Roth
Förlag: Harper Collins UK
Utgiven: Februari 2012
Sidor: 496
ISBN: 9780007420421


Jag börjar verkligen gilla dystopier nu. Denna boken är bara... WOW. Jag älskar verkligen allt med denna boken. Språket, humorn, karaktärerna, miljön... you name it!

Jag hade väldigt höga förväntningar på den här boken. Den var inte i närheten av vad jag hade väntat mig att den skulle vara. På ett positivt sätt. Ibland undrade jag: Varför gör hon så? Jag tyckte först i början att hon var som jag. Gjorde allt man inte skulle göra. Men sedan förändrades hon totalt. Det är det som gör boken så fantastisk. Jag har aldrig sett en karaktär uvecklas så här mycket. Jag kan i alla fall hålla med henne i alla hennes val. Jag hade nog gjort detsamma. Och så har vi Four. I början tyckte jag att det var något allvarligt fel på honom. Han betedde sig väldigt... underligt, om man säger så. Men man får veta senare i boken varför han gjorde som han gjorde och då respekterar man verkligen honom. Han är verkligen något extra och är otroligt viktig - enligt mig - för bokens handling.

Jag har en klar bild över hur det ser ut där boken utspelar sig. Fast ibland kunde jag inte ens tänka mig hur det såg ut... Men nu när jag tänker tillbaka på boken så ser jag tydligt: Ah, det var där de var just då osv. Jag vet inte vad mer jag kan säga förutom: "LÄS DEN!" Så ja... LÄS DEN!

Är det något jag ska klaga på är det väl bara omslaget. Inget annat? Nepp. Jag fick FEL omslag. Jag beställde det andra (jag tror ni vet vilket jag pratar om) men fick det här tråkiga röda istället... Fyfyfy... Hur som helst, don't judge a book by its cover, right? Otroligt bra bok som alla borde läsa! :)


Betyg: 9/10

//Zozzo

3 kommentarer:

 1. Mjumi, visst är det kul när man skriver sin ålder men det har sina nackdelar, t.ex får du aldrig vuxenböcker för då tycker förlaget att du är för liten... :) Hände mig så jag tog bort åldern...

  SvaraRadera
 2. Ännu en som tyckte om den här boken...Jag antar att jag får ta tag i mig själv och läsa den snart jag också (:

  Fult att dem skickade fel omslag till dig, sånt blir man lite små kinkig över. I alla fall jag :D

  SvaraRadera
 3. Jag har också det omslaget, men tycker faktiskt det är fint! Färgen och fåglarna och allt!

  SvaraRadera