onsdag 12 oktober 2011

Recension: Night World #3 - L.J. Smith //Zozzo

Nu har jag alltså läst ut den tredje boken av Night World av L.J. Smith! Boken inkluderar den sjunde, åttonde och nionde boken i serien. Titlarna är: Huntress, Black Dawn och Witchlight. Den boken som jag tycker är bäst utav de tre är nog Witchlight. Och självaste Night World 3 är ju fantastiskt bra i och för sig. Serien är några av mina favoriter, kanske på tredje eller fjärde plats. Den är helt klart värd att läsas!

Beskrivning:

The Night World isn't a place. It's all around us. It's a secret society of vampires, werewolves, witches, and other creatures of darkness that live among us. In the third bind-up of this series, the Night People are preparing for the apocalypse to destroy the human world. Four teenagers have been given special powers to prevent the impending destruction, but first they, and their soulmates, must survive. In "Huntress," a hunter--who is half vampire--stalks other vampires to protect humans. A vampire prince falls in love with a girl he enslaves in "Black Dawn." And a shapeshifter must protect a rebellious teenager in "Witchlight."


Betyg: 10/10
Författare: L.J. Smith
Titel: Night World #3; Huntress, Black Dawn, Witchlight
Språk: Engelska
Förlag: Simon Pulse
Sidor: 732
Utgiven: 200904
ISBN: 9781416974529

Det som jag älskar mest med boken är att det alltid är spännande och att det alltid händer någonting. Man tror man vet exakt vad som ska hända och så har man tydligen haft helt fel. Dessutom så är självaste serien i sig sjukt bra och olik de flesta andra serier. Till exempel i denna serien så är det bästa att i första boken fick man läsa om Poppy och James. Så tror man att man kommer få fortsätta läsa om dem i andra boken. Men då läser man om en helt annan. Det roligaste är att man har läst om alla personerna i de andra böckerna. Till exempel i första boken fick man snabbt läsa om den här Ash. Och i boken efter fick man läsa om honom igen. Så alla personer har någonting att göra med fortsättningen. Jag vet inte direkt hur man ska förklara det men det är i alla fall kul att läsa något så annorlunda.

Och nu till det negativa med bokserien. Egentligen finns det inte något negativt med böckerna förutom det att den tionde och sista boken inte kommer ut föränn i februari 2014. Med tanke på att den nionde boken släpptes 1998 (tror jag) och att uppföljaren släpps 2014 så är det ju lite dåligt. Jag menar, den tionde boken är till och med klar. Det står hur många sidor den är, vad den heter - Strange Fate -, vilket förlag och beskrivningen står dessutom. Så varför vänta i... 16 år (!) på att släppa den om den redan är klar? Tja, hur som helst. Bokserien är i alla fall helt klart värd att läsas! //Zozzo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar