torsdag 27 oktober 2011

Recension: Cirkeln //Zozzo


Beskrivning: Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt - förutom att en uråldrig ondska jagar dem.

Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.

En natt då månen färgats mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De vet inte hur de har kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.

De får veta att de är häxor. De Utvalda, som nämns i en uråldrig profetia.

Plötsligt är gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. Tiden håller på att rinna ut. De måste hitta och besegra ondskan som jagar dem, innan ondskan hittar dem.

Betyg: 8/10
Titel: Cirkeln
Författare: Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren
Sidor: 515
Utgiven: 201104
Förlag: Rabén & Sjögren

Så nu har jag äntligen läst Cirkeln som jag hört så mycket om. Det känns som om jag var sist med att ha läst den. Men bättre sent än aldrig. Hur som helst. De första tio sidorna i boken tänkte jag: "Wow! Den är verkligen så bra som de säger! Denna kommer ju bli helt fantastiskt bra!" Och de 100 sidorna efter det tyckte jag att den var så dålig. Den var bara tråkig och tja, inte bra alls. Och så fortsatte jag läsa och wow! Så blev den så där underbar igen på bara ett ögonblick.

Det bästa med serien är att allt är planerat så perfekt. Man börjar läsa om någon och bryr sig inte om att lägga den personen på minnet. Och så får man höra om personen igen och man får reda på mer och mer. Så ni som inte läst den och tänker göra det: kom ihåg VARJE karaktär! Alla har större betydelse för boken än vad man först tror. Ännu en bra sak med boken är att man verkligen kan relatera till karaktärerna. De är precis som alla ungdomarna man ser idag. Och författarna har verkligen bra fantasi, vilket man verkligen behöver om man ska kunna skriva en sån här bra bok!

Och sammanfattat blir denna boken alltså: UNDERBAR! Så otroligt bra! Ni som ännu inte läst den (om det nu finns någon?) måste ni läsa den nu!!!!! //Zozzo

3 kommentarer:

 1. Hehhe jag har inte läst den... håller på...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, du läser den i lagom tid för att kunna läsa Eld när den släpps :D Jag har typ glömt vad som har hänt nu... xD

   Radera
 2. SV: Joo det såklart!;) Läsa den together?;)

  SvaraRadera