onsdag 28 september 2011

Recension: Yttersta Offret - Richelle Mead //Zozzo

Yttersta Offret (Vampire Academy) - Richelle Mead
Varning! För er som inte har läst de tidigare böckerna i serien, VARNING FÖR SPOILERS!

Beskrivning:
Mord. Kärlek. Svartsjuka. Och det yttersta offret.

Om två veckor kan Rose vara död. Vad är hon beredd att offra för att bevisa sin oskuld?
Drottningen är död och Rose Hathaway sitter fängslad för högförräderi. Men hennes planer krossas när Abe, hennes opålitliga far (och så kallade advokat), kommer med nyheten att Rose ska avrättas om två veckor. För första gången i sitt liv är hon riktigt, riktigt rädd.
Samtidigt befinner sig Rose bästa vän Lissa vid hovet i en livsfarlig kamp om tronen. Men kanske finns det ett sätt att motarbeta de krafter som håller på att splittra moroi och bevisa Rose oskuld? Plötsligt står Rose och Lissa inför den tuffaste utmaningen i sina liv. Tänk om de bara kan lyckas genom att offra det som betyder mest av allt i hela världen? Varandra.



Betyg: 10/10
Författare: Richelle Mead

Översättare: Lena Karlin
Titel: Yttersta Offret
Orignaltitel: Last Sacrifice
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgiven: 201108

Sidor: 647
ISBN: 9789163869198

Det första i boken: "Jag gillar inte burar. Jag gillar inte djurparker."

Jag har precis läst ut den sjätte och sista boken i Vampire Academy av Richelle Mead. Och jag måste bara säga: BÄSTA BOKEN EVER! Jag kan helt ärligt säga att Vampire Academy är min ABSOLUT favorit serie. (På andra plats: Twilight). De 40 första sidorna var lite svåra att komma in i. Dessutom var det ju ett tag sedan man läst Andens Kraft. Så det tog ett tag tills man kom ihåg allt som hänt. Men sen så blev allt spännande på en gång och jag kunde inte lägga ifrån mig boken! Det som jag älskar mest med Richelle Mead's böcker är att hon planerar allt från början. Det som man läser som man inte tänker så mycket mer på visar sig vara otroligt viktigt i slutet. Så jag tycker att Richelle Mead är en fantastiskt skicklig författare. Om ni inte har läst Vampire Academy innan så är det hög tid att ni gör det! Otroligt bra serie! //Zozzo


1 kommentar:

  1. Min favort serie också!
    Alla hennes böcker är helt suveräna!
    Ska även läsa Golden Lily

    SvaraRadera