måndag 21 januari 2013

Recension: Chasing Brooklyn //Zozzo


Restless souls and empty hearts.

Brooklyn can't sleep. Her boyfriend, Lucca, died only a year ago, and now her friend Gabe has just died of an overdose. Every time she closes her eyes, Gabe's ghost is there waiting for her. She has no idea what he wants or why it isn't Lucca visiting her dreams.

Nico can't stop. He's always running, trying to escape the pain of losing his brother, Lucca. But when Lucca's ghost begins leaving messages, telling Nico to help Brooklyn, emotions come crashing to the surface.

As the nightmares escalate and the messages become relentless, Nico reaches out to Brooklyn. But neither of them can admit that they're being haunted. Until they learn to let each other in, not one soul will be able to rest.
Titel: Chasing Brooklyn
Författare: Lisa Schroeder
Förlag: Simon Pulse
Utgiven: April 2011
Sidor: 412
ISBN: 9781416991748

Efter ett halvår utan någon läslust läser jag den här och *vips* så börjar läslusten komma tillbaka! Perfekta boken att läsa om man vill ha något enkelt och mysigt!

Karaktärerna var ju så underbara. De kändes väldigt trovärdiga, eftersom de hade brister och man kände igen sig i dem. Kan jag dessutom passa på att säga att de har väldigt bra musiksmak? Och wow, nej det går inte att beskriva dem. Jag bara älskar dem.

Det var väldigt lätt att komma in i boken och det var spännande efter första sidan. Det är något som jag verkligen gillar med Lisa Schroeder's böcker, hon drar inte ut på det utan man hoppar direkt in i historien och får reda på vad som har hänt längre in i boken. Författaren beskriver allting på ett bra sätt så man sitter där och är ledsen och glad samtidigt. Den är fantastisk okej?

Jag börjar dessutom gilla att läsa vers mer och mer. Det går snabbt och det känns som att det ger historien mer känsla på något sätt. Jag vet inte riktigt vad det är, men den saknar något litet som gör att jag inte riktigt kan ge den högsta betyget, men jag älskar den ändå! Så LÄS DEN!

Jag ska inte dra ut på recensionen mer, men som en liten sammanfattning kan jag bara säga att jag verkligen, verkligen gillade den och att alla borde ge den en chans!

Första meningen: One year ago today, I lost my boyfriend Lucca.

Citat: s. 90
One song -
the lyrics, the melody, the mood -
can take you back
to a moment in time
like nothing else can.

Betyg: 4,5/5

Jag vann den här boken av Malin från Bara en sida till. Tack för boken! :) //Zozzo

3 kommentarer:

  1. Finaste boken! :) Chasing Brooklyn gav mig läslusten tillbaka också, efter ett långt tag utan någon, den är bra till allt helt enkelt. Kul att du gillade den :)

    SvaraRadera
  2. Har inte ens hört talats om den här boken förut, men när jag läste din recension blev jag sugen på att fixa fram ett eget exemplar. Och vilket fint citat! Nu blev jag om möjligt ännu mera sugen på att läsa den, hehe. ;)

    SvaraRadera
  3. Vill också läsa Schroeder! YAY att läslusten är på gång!

    SvaraRadera