onsdag 17 oktober 2012

Recension: En Dag //Zozzo

Titel: En Dag
Orignaltitel: One Day
Författare: David Nicholls
Förlag: Printz Publishing
Utgiven: Maj 2011
Sidor: 431
ISBN: 9789197906722


15 juli 1988. Emma och Dexter tillbringar en natt tillsammans efter examen på universitetet. Dagen efter måste de gå skilda vägar.
Men var kommer de vara den 15 juli året därpå? Och alla som följer?

Här är den. Den första vuxenboken jag någonsin läst. Jag har varit lite emot vuxenböcker förut, och jag vet inte direkt varför. Jag trodde att det skulle vara tråkigt, men nej.

Anledningen till att jag läste denna boken var bl. a. eftersom några tipsat om den och för att jag ville se filmen, och jag ångrar mig verkligen inte. Jag gillar verkligen sättet David Nicholls skriver på. Idén att boken ska skrivas under 20 år på precis samma datum... Jag älskar det. Efter att jag hade läst ut varje tanke tänkte jag bara: "Vad kommer ha hänt under detta året? Vad kommer hända nu?" Jag tänker på den ganska mycket ännu, och då är den verkligen bra.

Det enda negativa jag kan komma på med boken var att den var lite seg i början, men den blev bättre och bättre. Författaren har lyckats få boken att bli realistisk, sorglig och humoristisk på samma gång. Man hade ingen aning om vad som skulle hände. Aldrig någonsin hade jag kunnat förvänta mig de sakerna som skulle hända eftersom det var ett års mellanrum mellan varje kapitel. Jag förstod en del från baksidan och framsidan, men just detaljerna hade jag ingen aning om. Jag älskar den verkligen.

Ni som har sett filmen utan att ha läst boken, läs den! Jag gillade inte filmen alls. Den var okej, men inte i närheten av lika bra som boken. Så om ni tyckte filmen var dålig eller tråkig, ge boken en chans! Den är verkligen värd det.

Citat: Du kan leva hela ditt liv utan att inse att det du letar efter finns rakt framför dig.

Betyg: 4/5
//Zozzo

1 kommentar:

  1. Den här boken har stått i min bokhylla i EVIGHETER, jag prövade att läsa nåt kapitel, men gav upp. Tror dock att jag ska ge den ett nytt försök nu efter att jag läst din recension. :)

    SvaraRadera