söndag 30 oktober 2011

Recension: Välkommen hem //Zozzo

Kan inte allting bara vara som vanligt? Sara kraschlandar i vardagen efter ett utbytesår i London. Hon vill inget hellre än att få tillbaka "sitt riktiga liv", det vill säga hennes fina vänner och allt roligt de brukade göra ihop.

Sara är tillbaka hemma i Luleå. Tillbaka till allt hon lämnat och saknat. Vännerna, familjen och, inte minst, Mattias. Mattias som hon dumpade innan hon åkte iväg. Mattias som är tvillingbror med Bella, en av Saras bästa vänner. Hon hade hoppats på att allt skulle vara glömt och förlåtet när hon kom tillbaka. Att de lagom tills skolan börjar igen ska vara tillbaka i sina gamla roller. Men både Bella och Mattias verkar göra sitt bästa för att undvika henne.

För att göra något nytt börjar Sara på jujutsu. Där lär hon känna Adrian. Adrian är sjukt irriterande, ändå blir allting roligare när han är med. Sara har svårt att släppa Mattias, allt med honom är så välbekant, hon vet tusentals saker om honom. Om Adrian vet hon nästan ingenting. Men när Sara måste välja mellan dem, är inte valet så enkelt som hon först trodde.


Övrigt:
Titel: Välkommen hem
Författare: Johanna Lindbäck
Förlag: Rabén & Sjögren
Sidor: 344
Utgiven: 201108
ISBN: 9789129676549

Jag har precis läst ut Välkommen hem av Johanna Lindbäck och jag tycker den är skitbra! Så fort jag börjat läsa boken kunde jag inte lägga ifrån mig den! I början tyckte jag att det var lite jobbigt att hon tog in så mycket engelska meningar i allt. Men man vänjer sig, och dessutom. Vem pratar inte engelska i vardagen, då och då? As I were saying, boken är fantastisk! Jag älskar dessutom karaktärerna väldigt mycket. Speciellt Adrian. Han är sjukt rolig! Jag klarar inte att läsa ett kapitel utan att skratta ihjäl mig! Denna boken är ett måste! Även om den inte låter så bra på baksidan, är den helt klart värd att läsa!
Betyg: 5/5 //Zozzo

1 kommentar:

  1. En super bra bok!
    Läser den om och om igen om jag är på dåligt humör för man kan inte låta bli att skratta!

    SvaraRadera