onsdag 30 december 2015

Minirecensioner //Zozzo

Hejhej!
Jag har inte bloggat på ett bra tag nu, men jag tänker bara hoppa in och försöka fortsätta blogga, samt komma ikapp i mina recensioner ^^ Så här kommer några :D

-------------------------------------------------------------

Unspoken (The Lynburn Legacy #1) av Sarah Rees Brennan
Publicerad av Ember, 2013
373 sidor, Goodreads
Jag läste en mening av baksidan på denna boken, där man fick reda på att huvudkarakären inbillar sig en kille i sitt huvud och har gjort i hela sitt liv, och jag blev direkt intresserad. Jag vet inte vad jag väntade mig, men det var definitivt inte detta, både positivt och negativt. Den var så extremt rolig och spännande och jag gillar verkligen karaktärerna. Alla passar in på ett eller annat sätt och det är en intressant handling att få läsa om. Ibland kändes det som att författaren fokuserade på fel saker, vilket jag kunde störa mig lite på. Den var inte så sjukt bra som jag hoppats på, men det måste vara för att jag hade för höga förväntningar. Den var ändå så pass bra att jag ivrigt fortsatte på uppföljaren.

Betyg: 4/5

-------------------------------------------------------------

Untold (The Lynburn Legacy #2) av Sarah Rees Brennan
Publicerad av Ember, 2014
367 sidor, Goodreads
Under tiden som jag läste denna boken kom jag in i en lässvacka just för att jag har haft så extremt mycket plugg, så denna tog ett halvår att läsa. Detta har gjort den aningen sämre, just för att man snarare läste den tillslut för att äntligen bli klar med den. Den var dock alltid kul att läsa när man väl plockade upp den. Karaktärerna utvecklas så mycket och det händer verkligen alltid något. Jag blev dock mer besviken på några saker i boken, och det var att relationerna inte riktigt kändes lika äkta längre, som i ettan. Jag önskar att jag hade haft tid att sluka den direkt, som jag egentligen hade velat, då jag kanske hade gillat den mer, men jag är ändå väldigt glad att jag läste den och tänker nåågon gång fortsätta att läsa uppföljaren i serien.
Betyg: 3.5/5

-------------------------------------------------------------

Nitton åttiofyra: 1984 av George Orwell
Publicerad av Bokförlaget Atlantis, 2001
283 sidor, Goodreads
Min bror läste denna för några veckor sedan och har försökt få mig att läsa den sedan dess, och lyckligtvis fick jag i läxa att läsa den till skolan :D Jag är inte ett stort fan av varken svenska eller gamla böcker, men denna var faktiskt väldigt bra. Den skrevs år 1948 men är fortfarande lika aktuell. Författaren beskriver inte mycket, men man ser en så dyster och grå värld framför sig, just för att författaren är så skicklig med språket. Jag störde mig extremt mycket på den gamla svenskan, och några scener var helt absurda, men Orwell har lyckats så bra med att visa den hemskaste värld han kan tänka sig; en värld i diktatur och utan frihet och yttrandefrihet. Det finns just en sak som jag tänker rätt ofta på nu för tiden efter att ha läst boken, och det är Nyspråk. Detta är ett språk i boken, där staten tar bort alla synonymer och ord som kan få invånarna att tänka kritiskt och gå emot dem. Om ni har läst boken eller inte så vill jag jättegärna höra era åsikter om detta. Tror ni att det hade funkat att ta bort ord för att begränsa människans kritiska tänkande? :) Men utöver detta är jag helt enkelt glad att jag har fått läsa den, och jag rekommenderar den starkt!

Betyg: 4/5


-------------------------------------------------------------

Racing Savannah (Hundred Oaks #4) av Miranda Kenneally
Publicerad av Sourcebooks Fire, 2013
304 sidor, Goodreads
Jag älskar denna serien så mycket. Det är inte den bästa jag har läst, men böckerna som ingår är så lättsamma och mysiga och det finns nästan ingen bättre bok att koppla av till. Racing Savannah var humoristisk och mysig, precis som alla de tidigare böckerna i serien. Just denna handlar om väldigt mycket om ridning, vilket jag verkligen inte kan någonting om, men författaren gör en lätt intresserad. Jag blir förvånad över hur bra författaren kan beskriva ett ämne så bra, då hon i tidigare böcker t.ex. skrivit om amerikansk fotboll och andra sporter. Den är intressant hur bra hon kan skriva om alla dessa olika sporter och ämnen och lyckas göra läsaren intresserad varje gång, oavsett hur lite intresset för ämnet vanligtvis är. Den var verkligen väldigt mysig och jag tycker den är perfekt att läsa om man vill ha en lite lättsam och romantisk bok, och definitivt om man gillar ridning!

Betyg: 4,5/5

-------------------------------------------------------------

The Scorch Trials (The Maze Runner #2) av James Dashner
Publicerad av Delacorte Press, 2010
368 sidor, Goodreads
Det var ett tag sedan jag läste denna boken, och det jag minns tydligast var hur spännande den var. Det fanns ingen stund då man bara satt och väntade på att något skulle hända, utan jag var alltid nyfiken på vad som skulle hända härnäst. Tyvärr kan jag inte minnas hur bra jag tyckte den var, då jag såg filmen direkt efter som verkligen förstörde boken. Filmen var väldigt bra, ja, men den var ingenting ALLS som boken, och jag blev så irriterad på The Scorch Trials på grund av detta. Boken var verkligen bra, men det fanns också scener som jag störde mig på, som jag minns tydligt. Annars var det väldigt spännande att äntligen få reda på hur världen såg ut utanför the Maze, och jag är fortfarande nyfiken på att få läsa uppföljaren och få reda på varför just de blev utvalda att bli inskickade in i the Maze!

Betyg: 3,5/5

-------------------------------------------------------------
Jag kommer lägga upp ett till inlägg med minirecensioner rätt så snart, så jag ber om ursäkt för att det kommer så många recensioner på en gång. Förhoppningsvis blir det bättre med så små recensioner i alla fall, hehe :) //Zozzo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar