lördag 6 juni 2015

Minirecensioner 5x //Zozzo

Hejhej! Här kommer del 2 av minirecensionerna :D

--------------------------------------------------------------------------------------------


Tretton skäl varför av Jay Asher
Publicerad av Pocketförlaget, 2011
298 sidor, Goodreads
Här är ännu en bok jag är väldigt kluven över. Den är så intressant och jag vill verkligen veta vad som kommer hända hela tiden, men jag blir så besviken på Hannah. Det är så modigt och bra att hon säger ifrån vad som fick henne att må så dåligt som hon gjorde, så att de här personerna vet hur de har påverkat henne och aldrig ska vilja göra något liknande igen. Även läsaren lär sig av detta, hur vissa "småsaker" kan läggas ihop till så mycket att man inte klarar av det, och därför är det en väldigt viktig bok att läsa. Men jag stör mig som in i på Hannah för att hon lägger all den skuld på personerna EFTER att hon tagit livet av sig. Hon borde skickat banden när hon levde, då vissa inte hade en aning om hur deras handlingar påverkat henne. Jag vet att de flesta förtjänade det, men det är ändå inte rätt. Och hon hade flera som brydde sig om henne, hon valde bara att stöta bort dem. Hon var så mycket smartare än så, därför är jag så sjukt besviken. Hon skulle ha låtit någon hjälpa henne, för det fanns flera som brydde sig om henne. Jag gillar dock att man får se hur hon tänker och även huvudkaraktären som snarare säger emot henne, så man får se hur flera personer ser på en sak från flera perspektiv. Den är helt okej, men man borde i vilket fall ha läst den eftersom den är så viktig.

Betyg: 3/5

--------------------------------------------------------------------------------------------

Girl of Nightmares (Anna #2) av Kendare Blake
Publicerad av Orchard Books, 2013
383 sidor, Goodreads
Jag gillade verkligen första boken, men mindes inte mycket av den när jag väl började läsa uppföljaren. Jag kom snabbt in i handlingen och storyn bara flöt på. Jag gillar verkligen att huvudkaraktären heter Cas (som ängeln från Supernatural) och gör ungefär samma saker som de gör i Supernatural, haha, bonus! :D Det enda jag kunde tänka genom hela boken var att huvudkaraktären knappt visste någonting om Anna, och ändå sa han om och om igen hur mycket han älskade henne, endast för att hon räddat hans liv. Jag kan verkligen inte minnas att de kände varandra mycket i första boken? Så jag tyckte inte om romantiken a l l s. Annars hände det alltid någonting och det var ett nöje att få läsa denna duologi. Slutet var så otroligt fint och bra planerat, och samtidigt som jag är ledsen över slutet så är jag också väldigt väldigt nöjd. Dessa har inte varit de allra bästa böckerna jag läst, men de har varit kul att ha fått läsa dem :)

Betyg: 3/5

--------------------------------------------------------------------------------------------

Delirium (Delirium #1) av Lauren Oliver
Publicerad av HarperCollins, 2012
441 sidor, Goodreads
Så. Otroligt. Bra! Jag har skjutit upp att läsa denna så länge, och jag ångrar det. Jag har hela tiden tänkt att konceptet med att kärlek är en sjukdom låter rätt så löjligt, men redan efter första kapitlet hade författaren övertalat mig. Jag har nog aldrig blivit så fångad av en bok efter bara ett kapitel. Jag blev på riktigt helt övertygad om att kärlek lätt skulle kunna vara en sjukdom och efter första kapitlet blev jag inte besviken en enda gång. Romantiken är spot on, vänskapen kändes äkta med sina upp och ner och den var alltid alltid alltid intressant och fartfylld. Jag tror att det författaren har lyckats mest med känslor. Om det så är känslor om vänskap, romantik, familj, skola eller jogging. Allt kändes äkta. Trots att jag inte kunde relatera till allt förklarade författaren allt på ett bra sätt så att det passade in i det samhälle boken utspelade sig i. Jag tror inte jag kan beskriva vad som fick mig att gilla den så mycket, ni får helt enkelt ta och läsa den själva för att se vad jag menar! Ooch jag kan säga att uppföljaren redan är beställd haha :D

Betyg: 4,5/5

--------------------------------------------------------------------------------------------

Wither (The Chemical Garden #1) av Lauren DeStefano
Publicerad av Simon & Schuster Children's Publishing, 2011
358 sidor, Goodreads
När jag läste denna boken var jag alltid intresserad av vad som skulle hända, men i efterhand kan jag verkligen inte komma på vad som fått mig att gilla den. På bokens baksida får man reda på att den handlar om en tjej som blir kidnappad och såld till en rik man och därefter planerar på att försöka fly, och helt seriöst, detta är det enda som händer i boken. Resten var prat och hur personer lärde känna varandra och liknande. Jag menar, jag gillar konceptet, att kvinnor dör när de är 20 och män när de är 25, men detta passade in alls i bokens handling. Författaren hade kunnat skriva något häftigt och intressant om denna idén, men hela boken handlade istället om hur en tjej vill fly från ett stort slott. Det är allt. På riktigt. Allt. ALLT. Jag gillade den när jag läste den, verkligen, men jag minns inte ett dugg varför nu, och därför är det väldigt svårt att skriva en rättvis recension nu. Jag är osäker på om jag kommer läsa uppföljaren, men jag är i alla fall glad över att äntligen ha läst Wither som jag har sett fram emot att läsa i flera år :)

Betyg: 2,5/5

--------------------------------------------------------------------------------------------

Wonder (Wonder #1) av R.J. Palacio
Publicerad av Corgi Childrens, 2013
315 sidor, Goodreads
Om det är någon bok jag kommer tipsa om hädanefter, oavsett vem som frågar, så kommer det vara denna. Jag visste inte ett dugg om vad den handlade om och i början var jag osäker över vad jag hade gett mig in på. Huvudkaraktären är en 10-årig pojke som är född med en ovanlig missbildning, och jag trodde först att det skulle vara en jätteseriös bok om detta. Den var dock så mycket mer än så. Man fick se hur huvudkaraktären påverkades av detta; hur han tänker om det, hur han växt upp med det och hur han ständigt möter nya hinder, speciellt när han ska börja i skolan för första gången. Man får se hur hans syster påverkas, hans kompisar, folk i hans närhet. Den rörde mig så mycket samtidigt som den var så rolig. Jag var så jäkla otroligt lycklig i slutet av boken, och så jäkla otroligt ledsen vid flera stunder. Det har verkligen varit en känslomässig berg- och dalbana. Oavsett vem kapitlet handlade om var den lika bra. Man fick lära sig så många saker från så många perspektiv och jag är verkligen bara så så så otroligt glad över att jag har läst den. Oavsett ålder och kön, alla borde läsa den <3

Betyg: 4,5/5

--------------------------------------------------------------------------------------------

Och det var det! Har ni läst någon av dessa? Vad tyckte ni? ^^ //Zozzo

3 kommentarer:

 1. Haha din recension på Wither var verkligen mitt i prick! Fattade inte alls grejen med den och var så otroligt besviken när jag läste (tror inte ens det blev nån recension i slutändan eftersom jag tappade intresset halvvägs, även om jag har för mig att den började bra).

  SvaraRadera
 2. Jag har läst Delirium som jag tyckte mycket om! Dessutom tyckte jag att din beskrivning av boken var väldigt bra. Den matchar mina åsikter om boken. :)

  SvaraRadera
 3. Sv: Woop woop well done! :D
  Haha det är okey att vara "tillfälligt" avundsjuk ;) Vissa saker där var så otroligt coola!
  Tack tack :D

  SvaraRadera