tisdag 17 juni 2014

"Favoritserie": Vampire Academy av Richelle Mead //Zozzo

Hallå!
Jag tänker att jag kan skriva ett litet inlägg om Vampire Academy nu innan jag ser filmen, så here we go :)

Jag vet inte direkt om jag har någon favoritserie eller favoritbok, men Vampire Academy, skriven av Richelle Mead, är definitivt en av mina favoriter och är utan tvekan den viktigaste bokserien i mitt liv. Det är tack vare att jag läste Vampire Academy som mitt bokliv ens började. För runt fyra år sedan hatade, verkligen hatade, jag att läsa, och varje gång jag i skolan skulle läsa under lektioner läste jag bara Eva & Adam om och om igen, eftersom jag trodde att de var de enda bra böckerna som fanns där ute. Emme började smått tipsa mig om ett par böcker som jag faktiskt gillade, och det var då jag började komma in i läsandet lite. Men när det var sommarlov ringde Emme mig och sa att jag bara MÅSTE läsa en bokserie, och såklart var min respons: "Åh måste jag....." och hon övertygade mig att läsa första boken trots att jag tyckte den var väldigt lång och att det var alldeles för många böcker i serien som jag skulle bli tvungen att läsa efteråt. Men jag läste den.

100 sidor in i första boken sa jag till emme att den var jättedålig och att jag inte ville läsa den, men hon sa att den skulle bli bättre och bättre så jag fortsatte läsa.... Och vid veckans slut hade jag läst ut alla böckerna i serien förutom den sista. Jag läser otroligt sakta så ni kan bara tänka er hur mycket jag läste, och då måste böckerna ha varit jättebra. Jag gick genast tillbaka till bibblan och frågade om den sista boken i serien, då jag fick reda på att den sista boken inte släppts ännu. Så jag gick hem och sökte på när den skulle komma ut och råkade klicka in mig på en bokblogg. Jag blev jätteförvånad och undrade hur folk faktiskt orkade blogga om böcker, men jag fortsatte kolla in på den här bloggen och insåg att bloggaren läst ungefär samma böcker som jag och jag märkte också att det fanns en hel grupp med bokbloggare och att alla var så snälla mot varandra, det var som en hel grupp med nära vänner som delade ett stort intresse och jag ville bara bli en del av det. Här är också anledningen till att jag började blogga. Jag startade en bokblogg två gånger men lade ner dem bara en vecka efteråt, eftersom jag tyckte att jag recenserade så dåligt. Tillslut frågade jag Emme om hon ville bokblogga med mig, och nu 2,5 år senare bloggar vi fortfarande på Bokzoem. Inte lika ofta direkt, men vi bloggar i alla fall fortfarande haha....

Nyårsafton år 2011 sa jag: "JAG VILL LÄSA OM VAMPIRE ACADEMY OCH TRÄFFA DIMITRI IGEN!!!", vilket alltså var det första jag sa 2012. Och det blev den första boken jag någonsin läst om.

Som ni kan se är Vampire Academy alltså anledningen till att jag verkligen började läsa, att jag och emme ens ville börja bokblogga och fick mig att inse hur kul det faktiskt är att läsa om böcker, eftersom man får träffa gamla vänner igen. Jag älskar den här bokserien så otroligt mycket, så jag passar på att säga till er som inte läst den ännu: LÄS DEN! Första halvan av första boken är inte så bra, men ge inte upp efter det. Fortsätt läsa så kommer ni vilja läsa ut hela serien på en gång. Bara läs den så får ni se, och ni kan ju passa på att läsa första boken nu innan ni ser filmen som nydligen släppts! ^^

//Zozzo

2 kommentarer:

  1. Har du sett Vampire Academy filmen? Jag såg den igår och de 10 första minuterna var "ugh...". Men sen vande man och accepterade att det var en komedi och den blev faktiskt rätt bra. Kan rekommendera den om du inte har sett den. Tror att det är bara fans som kommer att gilla filmen :)

    SvaraRadera
  2. Jag tror att alla kan lära sig att gilla att läsa bara de hittar rätt bok eller serie att börja med! :)

    SvaraRadera