lördag 17 maj 2014

Filmrecension: Divergent //Zozzo

Hallå!
Nu har jag äntligen sett Divergent tillsammans med Emme och två andra, så nu är det dags att försöka fixa ihop en recension :)

I vanliga fall brukar jag inte låta mig själv ha för höga förväntningar på filmatiserade böcker, eftersom man oftast blir besviken då, men innan jag såg Divergent hade jag läst boken och då råkat få någorlunda höga förväntningar. Dessutom har ju trailerna sett så spännande ut, så man kan ju inte låta bli att få höga förväntningar då. Dock blev jag inte alls besviken, utan älskade den väldigt mycket ändå. Det är verkligen en fantastiskt gjort film som är baserad på en bok!

De har fått med nästan allt från boken. Det enda jag saknar från boken är Uriah. De borde verkligen ha tagit med honom i filmen, men vad jag har hört så ska han vara med i Insurgent, så det låter ju bra. En annan sak jag störde mig på var att skådespelarna som spelar Augustus och Hazel i The Fault in Our Stars spelar Tris och Caleb i Divergent. De är alltså ett par i TFiOS, men syskon i Divergent och det kändes så fel när man såg hur de pratade med varandra i filmen, eftersom man bara kan tänka på dem som ett par.  De spelade sina karaktärer väldigt bra, men det känns bara inte rätt att det är just samma skådespelare som i TFiOS...

Dessutom kändes inte romantiken mellan Four och Tris så speciellt bra. Det gick aaaalldeles för fort och det kändes verkligen inte..... rätt. Jag kan inte beskriva det, men det kändes bara inte bra. Men de var väldigt söta tillsammans i alla fall :)

Förutom detta älskade jag filmen! Skådespelaren som spelade Four var lite för gammal känner jag fortfarande, men de spelade sina karaktärer bra och fick med nästan allt från boken. Det blev aldrig långtråkigt, utan det var alltid action, så man tröttnade aldrig. Jag tror dock att jag hade gillat filmen mer om jag inte hade läst boken först, men så är det nästan alltid.

Sammanfattningsvis kan jag bara säga att jag gillade filmen väldigt mycket och att de har lyckats få till nästan allting från boken. Det finns bara några smådelar som man kan störa sig på, eftersom det var mycket bättre i boken, men förutom det var den väldigt bra. Det bästa är att filmen passar både tjejer och killar, så jag tycker verkligen att alla borde ge den en chans!Betyg: 4/5

//Zozzo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar