torsdag 31 januari 2013

Diskussion (1): Filmatiseringar av böcker - TFiOS //Zozzo

Hejhej!

Dags att ta tag i det här bloggandet nu, med en sak som jag har velat göra väldigt länge. Jag tänkte att vi då och då kan ha en diskussion, kanske. Det beror på hur många som tycker att detta skulle vara kul :)

Diskussionerna kommer handla om vad som helst som har med böcker att göra. Om ni har något förslag, så skriv gärna ner det i en kommentar eller något! Detta kommer då bli första inlägget, och jag får se om jag fortsätter med detta, beroende på om ni tycker det är intressant eller inte. Det kommer dessutom inte vara några satta dagar, utan vi kan ta det lite när som helst :)


Så första diskussionen är då: Filmatiseringar av böcker och The Fault in Our Stars

Tidigare idag fick jag tack vare Pia från Bookrelated reda på att The Fault in Our Stars av John Green ska göras till film! De tror att den ska börja filmas redan i slutet av sommaren :D

Själv vet jag inte vart jag ska ta vägen för att jag är så otroligt lycklig. Jag har längtat efter detta så länge och redan när jag läste boken såg jag framför mig hur den skulle kunna göras till en bra film. Fast samtidigt är jag ganska rädd, eftersom filmen kanske inte lever upp till mina förväntningar. Jag tycker det känns så här varje gång jag får reda på att en bok ska göras till film. Jag är rädd för att de ska ändras för mycket, att många som inte ens har läst boken kommer påstå att de är stora fans (sånt är bara störigt...) och mycket annat. Men men, jag LÄNGTAR tills jag får se The Fault in Our Stars på stora duken!

Hur som helst, nu när ni fått reda på lite om vad jag tycker så vill jag gärna veta vad ni tycker om detta! Vad tycker ni om att så många YA-böcker börjar filmatiseras? Och att The Fault in Our Stars ska göras till film? Jag ser fram emot att höra vad ni tycker! :)

För att läsa mer om filmatiseringen av TFiOS, klicka HÄR.

//Zozzo

8 kommentarer:

 1. TFiOS som film! Shit! Blir intressant att se vilka skådespelare som ska medverka :)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det är helt awesome att fler och fler YA-böcker filmatiseras! På så vis får ju fler upp ögonen för böckerna också. Sen är det såklart synd om filmatiseringen blir en flopp...
  Jag har inte läst TFiOS (jag vet! *skäms*), så nu har jag ju ännu en ursäkt till att göra det. ;)

  På tal om filmatiseringar skulle jag tycka det var kul om "Tretton skäl varför" blev film, den är ju lite annorlunda, men det skulle kanske bli bra?

  SvaraRadera
 3. OMG - blir den film? Åh, vad glad jag blir över att höra detta! Men samtidigt så blir jag väldigt ledsen, för jag känner lite som dig; tänk om den blir brutalt dålig? Eller att skådespelarna är helt fel? Eller att de ändrar om handlingen? (våga inte göra detta, våga inte!!!) Jag älskar när böcker blir film, då jag älskar filmer, men samtidigt så skrämmer det mig för man vet aldrig vad som kommer. Fast lyckan som uppstår när de faktiskt har lyckas få till filmen nästan lika bra som boken är underbar. Både glad och rädd här.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker det är jättekul att fler YA böcker ska bli filmer men samtidigt är det klart att jag är nervös.. Är det en bok som jag älskar så är det väldigt enkelt att bli besviken på filmen :/ T.ex. nu när The Host (Genom dina ögon) snart har premiär är jag jättenervös inför att den inte ska bli bra, eller att alla ska tala illa om den bara för att den är skriven av samma författare som Twilight.
  Men blir det bra skådespelare, de tar med de viktigaste händelserna och gör en allmänt bra film så är jag nöjd :D Med TFiOS och vilken annan bok som helst :D
  Och i Vampire Academy är ju ADRIAN viktigast ;P

  SvaraRadera
 5. Väldigt spännande, jag är helt beroende av boken så om de gör det bra kommer filmen bli helt awesome! Andra filmer jag vill se är The perks of being a wallflower och Now is good (Before I die av Jenny Downham). ^^

  SvaraRadera
 6. Hej, just nu har vi en tävling på Bokgläntan där man kan vinna bland annat 150 kr i presentkort. Vi har skrivit om texten på låtar så att de handlar om böcker och tävlingen går till så att man ska gissa vilka böckerna vi sjunger om är:)
  Kika gärna in: http://bokglantan.wordpress.com/2013/02/12/tavling-4/

  SvaraRadera
 7. Jag tycker att det är jättebra att så många böcker görs om till film. Kanske är det för att jag älskar fantasy och det gör sig tusen gånger bättre på film (oftast) eftersom man då får se det. Jag kan ärligt säga att jag sällan läser de böcker som jag vet ska göras till film just för att jag inte vill bli besviken. Sen vet man såklart aldrig om den boken man läser kommer att göras till film i verkligheten men om jag vet det, som med City of Bones exempelvis, så läser jag hellre boken efteråt.
  Tycker också det är okej för de som bara har sett filmen att säga att de är fans, just för att de då är ett fan av filmen och inte boken.

  Lite så tycker jag iaf :) Tror de här diskussionsgrejerna kan bli intressanta. Fortsätt med det! :D

  SvaraRadera
 8. SV: Jo precis så tänkte jag först men då blev jag bara irriterad sen när filmen kom och de hade tagit bort en massa från den och gjort om. På något sett tycker jag det känns bättre att se filmen och sen läsa boken för att liksom "fylla i" det som filmen inte tog upp. Finns ju alltid så mycket som filmerna inte kan få med, så mycket viktiga detaljer. Som med twilight-serien exempelvis. Minns när jag var på bion och såg New Moon så hade jag en av mina "twilightnördkompisar" (haha) med mig som hela filmen satt och störde sig på att det var så mycket som var borttaget från boken medan jag som inte hade läst boken tyckte filmen var jättebra!

  Fast samtidigt har det ju sina brister att läsa boken efter också, exempelvis att man bara föreställer sig karaktärerna och miljön som i filmen istället för att skapa en egen uppfattning! Så var det åtminstone för mig när jag läste twilight-böckerna (det var ett bra exempel kände jag;)) ett tag efter filmerna och jag hade jättesvårt att acceptera att Bella skulle se ut och vara som hon är i filmerna.. haha x)

  SvaraRadera