måndag 16 juli 2012

Hämndnatt //Emme

Nicola och hennes vänner lockar med sig den tjejen i klassen på en hemlig övernattning i skolan. De tänker spela nykomlingen ett otäckt spratt, men medan mörkret faller börjar Nicolas vänner istället att försvinna, en efter en. 
Något övernaturligt gömmer sig bland skuggorna i den öde skolan.. 
Titel: Hämndnatt 
Författare: Catherine MacPhail 
Förlag: Argasso 
ISBN: 9789185071944
Utläst: 4/7-12 Språket: 
Författaren använde sig av ett enkelt språk och jag förstod allt.
Inget konsitgt alls.
Jag brukar inte läsa såna här böcker men efter att ha läst så jobbiga böcker var det skönt att läsa en bok med sådan enkel test(texten var större samt att kapitlena vcar korta).
Hahha jag börjar bli lite kräsen.. Hehe :P

Karaktärerna: 
Ja vad ska jag säga..
.. Det var spännande karaktärer som jag känner igen från andra böcker; den där elaka och bestämmande tjejen som de andra krymper ihop inför och inte vågar säga emot utan tiger alltid. Det finns det lilla gänget runt "bossen" som ingen gillar, som är enade om att ledaren inte behandlar de rättvist. Det finns den mystiska tjejen som man plötsligt lägger märke till i klassen. Jag gillar boken och karaktärerna för de är så spännande men ändå inte så främmande för de påminner så starkt om andra karaktärer som jag följt genom andra böcker.

Kommentar: 
Jag valde ett udda val av bok den här gången.
Det kan vara skönt att variera mellan lätta och svåra böcker, det blir lätt tråkigt att läsa "svåra" hel tiden, enligt mig.
Det är dels det som har gjort att jag tappat läslusten rejält just nu.
Bara att vänja sig ;)
Boken i sig var bra, lite övernaturlig och jag diggar det!
Älskar sånt där mer och mer; övernaturliga & mystiska böcker.
Betyg: 3/5 

Tycker ni likadant som jag när det gäller boken Hämndnatt?:) 

8 kommentarer:

 1. Jag tyckte den var helt okej! :)

  SvaraRadera
 2. SV: Ja Tillsammans är helt awesome :D Har du läst hennes andra ungdomstrilogi Baristas? :) Jag har Storlek 37 i bokhyllan, började läsa en del av den (kanske läste lite mindre än halva) men sen så hittade jag en bättre bok och glömde bort Storlek 37 haha :).

  SvaraRadera
 3. SV: Ja, jag försökte mig på Ett litet snedsprång (tror att boken heter så) och tyckte väl inte att det var en dunderhit direkt, har du läst någon annan av hennes böcker?

  Håller helt med dig om att det kändes som en ungdomsbok när det kom till alla kärleksbekymmer osv. men men, vi får väl helt enkelt vänta och se om livet följer samma spår hela tiden ;D

  SvaraRadera
 4. den här verkar riktigt spännande, ska kolla upp den!

  SvaraRadera
 5. Jag håller definitivt med dig!
  Jag är sådär inställd till lättlästa böcker, jag läser hellre tegelstenar, hehe. Men Hämndnatt är undantaget! Precis som du säger finns de där typiska karaktärerna och den är lite spännande. ;)

  Jag läste den dock på engelska (då heter den Hide and seek), men det är troligtvis ingen skillnad. :)

  SvaraRadera
 6. SV: Ja, den rekommenderar jag! Om du redan har läst den svenska versionen så går det nog jättebra att läsa den engelska. ;)

  SvaraRadera
 7. hej söta du!
  nu har jag FRÅGESTUND I BLOGGEN!
  ställ gärna en eller flera frågor, svarar på exakt allt & självklart får du en länkning i min blogg om du frågar något :)
  http://martinaolsson.myshowroom.se/17610/f-r-a-g-e-s-t-u-n-d-2/

  SvaraRadera
 8. SV: Ja Baristas var superbra! :) Dock inte lika bra som Tillsammans, men det är förståeligt ;). Hade också dålig läslust för några dagar sedan men det fixade sig när jag började läsa The Hunger Games :). Det ända sättet för mig att fånga läslusten igen är att tvinga mig själv till att läsa, det går alltid segt i början men sedan när jag väl kommer in i boken så fixar sig allt :D
  Ha en trevlig helg! :)

  SvaraRadera