onsdag 27 juni 2012

Top Ten Tuesday (2) //Zozzo

Top Ten Tuesday startades på Broke and the Bookish.

Top tio karaktärer som påminner om mig själv eller någon jag känner
Eftersom jag inte kommer på så många så tar jag 5 st istället ;)

1. Peeta Mellark från Hungerspelen - min bror
Min bror bakar inte så ofta, men han älskar att göra det och gillar att testa nya recept. Jag tycker också att min bror är lik Peeta ganska mycket i sättet också. Om min bror hade varit i arenan hade han klarat sig länge, för han tänker väldigt smart, och han skulle göra sitt allra bästa för att överleva. Jag tror faktiskt heller inte att han skulle ändrat på sig. Peeta sa ju att han inte ville ändra på sig bara för att vara en bricka i deras spel. Så tror jag att min bror också skulle ha sagt. Precis så faktiskt.

2. Helena från Starcrossed - mig själv
Anledningen till att jag tycker jag är lik Helena är mest det här med uppmärksamheten. När Helena drar till sig för mycket uppmärksamhet får hon ont i magen, hon klarar inte av allas blickar. Så är det typ för mig också. Jag är ganska tyst i skolan, men jag pratar faktiskt väldigt mycket ibland. Speciellt med mina kompisar, och då bryr jag mig inte om folk stirrar på mig eller inte. Men om jag går i skolan och några kollar på mig... nej, jag vet inte. Men jag får ont i huvudet ibland, jag hatar verkligen när en massa människor bara stirrar på mig.

3. Sam Roth från The Wolves of Mercy Falls - En killkompisTja, jag har en kompis som jag tycker är väldigt lik Sam. Bland annat så är ju Sam en sån här kille som alltid ställer upp när huvudpersonen behöver hjälp. Min kompis är ungefäääär som honom. Jag kan inte komma på något exempel som inte skulle bli för långt, men jag tycker de är lika iaf. När jag ber om hjälp så hjälper han mig alltid och jag lovar, om ni skulle känna er nere någon gång så skulle den här killen muntra upp en på nolltid. Han är faktiskt väldigt lik Sam ;)

4. Violets pappa från The Body Finder - pappaFörst av allt har vi ju yrket. Violets och min pappa är båda poliser, jag har för mig att Violets pappa är det iaf. Och hennes pappa brukar vara lite väl överbeskyddande ibland, tyckte jag. Vilket min pappa också kan vara, hehe. Men det är ju för att de har "sett så mycket av vad som kan hända, blablabla" ni fattar. Men både Violets och min pappa är väldigt schyssta och snälla. De är bara lika, tycker jag.

5. Juliette från Rör mig inte - Emme
Juliette är väldigt lik Emme eftersom att de båda vill hjälpa. Jag menar, Juliette hjälpte alla trots att de inte förtjänade det ibland. Men det är så med emme också. Emme hjälper alla, ger dem bra råd, och lämnar en aldrig. Om man behöver hjälp så finns hon där, trots att den som ber henne om hjälp inte alltid förtjänar det... Lite svårt att förklara kanske, men det här är en av de bästa sakerna med Emme. Hon finns alltid där :)

Så, det var det. För jag kommer inte på 10 st. Finns det någon karaktär som ni tycker påminner om er själva eller någon ni känner? :) //Zozzo

Det blev en dag försenat. Jag vet. Men jag hade glömt bort vilken dag det var, haha. Sommarlov...

3 kommentarer:

 1. Vilken rolig blogg! Man blir glad av att titta på den.

  SvaraRadera
 2. Svar till Emme: Ja du borde verkligen se filmen! Så bra!
  Ha en fin dag! :)

  SvaraRadera
 3. Är det okej om jag snor din idé??
  Bloggar om den :D

  SvaraRadera