tisdag 12 juni 2012

Top Ten Tuesday (1) //Zozzo

Nu har jag tänkt börja med Top Ten Tuesday. Jag har märkt att jag typ slutar med allt detta helt plötsligt. Men jag ska försöka hålla på med detta ett tag nu då.

Top Ten Tuseday är en lista man gör varje vecka. Vilken slags lista det blir varje vecka står på Broke and the Bookish som började med Top Ten Tuesday. Det ska bli kul att testa detta nu då :)

Veckans lista: Top 10 böcker jag rekommenderar att läsa på stranden

1. Vampire Academy av Richelle Mead - Inte direkt en serie man egentligen läser på stranden kanske, men jag har aldrig läst någon bok så bra på stranden som Vampire Academy. Därför får den här serien bli mitt första val.
Anna and the French Kiss av Stephanie Perkins - Jag. ÄLSKAR. denna. boken. Den är helt klart ett måste, och det är perfekt att läsa den nu. Den utspelar sig inte direkt på sommaren (eller... jo, fast vintern också, har jag för mig) men den är väldigt mysig ändå. Den utspelar sig i Frankrike och tja, jag bara älskar den. Läs den nu! Perfekt till sommaren :)

3. Mycket mer än så av Sarah Dessen - Denna boken anser jag är en typisk sommarbok som vore perfekt att läsa på stranden. Mest av allt eftersom den utspelar sig på sommaren, och jag har för mig att de var på stranden några gånger i boken också ;)

4. Mitt perfekta liv av Sarah Dessen - En till Sarah Dessen bok blir det. Jag har inte läst så många "sommarböcker", men den här var väldigt mysig att läsa på sommaren. Även denna utspelar sig på sommaren och den är väldigt härlig. Ett tips, läs helst Mitt perfekta liv innan du läser Mycket mer än så, då jag tycker att Mycket mer än så var snäppet bättre.

5. Hemsökt av Meg Cabot - Det var ett tag sedan jag läste Hemsökt-serien av Meg Cabot, men jag kommer ihåg att den utspelar sig i Kalifornien. Den är perfekt att läsa på stranden. Böckerna är väldigt korta och går snabbt att läsa. Och har man dem i pocket så är de väldigt lätta att ta med sig till stranden :)

6. Välkommen hem av Johanna Lindbäck - Jag vet inte direkt om detta är någon jättebra bok att läsa på stranden, men jag kommer ihåg att jag läste den i trädgården under sommaren, och den var otroligt bra. Den har precis kommit ut i pocket, så den blir lätt att ta med sig till stranden, den också. Det finns inte någon speciellt bra anledning till att den skulle vara en bra bok att läsa på stranden, men jag tycker ni borde göra det ändå ;)
7. Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet av Jennifer E. Smith - Som jag sa innan, så har jag inte läst så många sommarböcker. Därför kommer resten av böckerna vara böcker som jag vill läsa under sommaren istället, eftersom jag tycker de verkar vara typiska sommarböcker. Denna har jag hemma, fast på engelska, och den verkar ju väldigt bra. Bara titeln är mysig ^^
8. There you'll find me av Jenny B. Jones - Här kommer första avslöjandet på en bok som var med i min beställning i förrigår. Den står med på en lista på Goodreads som jag har för mig hette "romance books" eller nåt sånt, där man får rösta på sina favoritböcker som innehåller romantik. Där var alltså denna boken med, och om ni frågar mig så är det kärleksböcker som är mysigast att läsa på stranden. Jag har inte läst denna, men den verkar väldigt bra (varför skulle jag annars beställa den?) och jag tänker läsa den i sommar. En bra bok att läsa på stranden, hoppas jag :)

9. Catching Jordan av Miranda Kenneally - Det andra avslöjandet av bokbeställningen. Om ni ser mönstret så är det somriga böcker jag köpt. Fast så kom det ju fantasy och sånt också... Hur som helst var denna boken också med på "romance books"-listan och den ligger väldigt högt upp. Jag har bara hört bra om den, så jag ser fram emot att läsa den. Omslaget är väldigt lätt och mysigt, vilket jag gillar. Nu är det ju så att jag aldrig läser baksidan av böckerna (det gör jag när jag läst klart boken), men det verkar bra eftersom den får så höga betyg och är med på Goodreads-listan. Så denna tycker jag att man skulle kunna läsa på stranden i sommar :)

10. Second Chance Summer av Morgan Matson - Jag tror att alla här har hört talas om "Fyra dagar fyra nätter"? Denna boken är skriven av samma författare. Jag verkligen älskade Fyra dagar fyra nätter, och är fortfarande fast besluten vid att jag någon gång också ska få åka bil genom hela USA. SÅ bra var den! Därför ser jag verkligen fram emot Second Chance Summer. Omslaget är otroligt fint, och bara på titeln - SUMMER - hör man att det nog kommer vara en perfekt sommarbok. Denna skulle jag vilja läsa på stranden i sommar :D

Det var det. Jag är inte så bra på att göra listor, men tycker ni att det här är något jag borde fortsätta med så vore det kul att höra vad ni tycker :) Ha det bra! Och förresten, NU ÄR DET SOMMARLOV! Alltså, let the summer-reading BEGIN! //Zozzo

5 kommentarer:

 1. Tack så mycket, kände för något somrigt meeeen tjuggablöff har du också ändrat din design? Snajsigt värre! :0 :D

  SvaraRadera
 2. Second Chance Summer har jag planerat att läsa i sommar. Hoppas att den är bra!

  Svar: Dream Catcher är samma sak som Wake-trilogin :)

  SvaraRadera
 3. Svar: Ja, jag har läst Mycket mer än så och som sagt så ska jag snart börja på Mitt perfekta liv :). Varför tyckte du att Mitt perfekta liv var sämre?

  SvaraRadera
 4. SV: Ja, första delen var riktigt underhållande och sedan upplevde jag det som att det blev lite enformigt men fortfarande en läsvärd bok. Den fick mig att reflektera över saker oxå och det är ngt som jag älskar bland böcker som jag läser :D

  SvaraRadera