lördag 5 maj 2012

Utmaning #4 //Zozzo

Sista utmaningen nu då som jag fått av Felicia från Felicias Boktips.

1. En bok det känns som ingen har läst men du älskar?
Här får det nog bli alla Norah McClintock's böcker som jag är ganska säker på att ingen har läst. Norah skriver deckare, och jag läste bara hennes böcker innan jag började med fantasy. De var otroligt bra, men jag kommer inte ihåg så mycket om dem eftersom det var länge sedan jag läste dem.

2. En bok det känns som att alla har läst men inte du?
Antagligen Delirium av Lauren Oliver och De Utvalda av Kristin Cashore. Nästan alla har läst de va? Men inte jag inte x)

3. Favorit färg på böcker?
Jag har ingen favoritfärg när det gäller böcker.

4. Favorit plats att läsa på?
I min brors rum. Kanske ett konstigt svar, hehe. Men jag brukar alltid läsa i hans säng. Visst, det är irriterande ibland eftersom han har igång högsta volym och när man inte lyssnar på vad han säger trycker han upp boken i ansiktet på en tills han har ens uppmärksamhet, men det är mysigt att läsa där iaf :)

5. Vad läser/köper du helt: inbunden, pocket, häftad eller karonnage?
Jag tycker att inbundna böcker, de är ju såå fina. Men det får bli häftade böcker. De är lagom stora, tar inte för mycket plats, och tja. Pocket är ju också bra, eftersom man kan ta med sig dem överallt. Så... okej, jag väljer både häftade och pocket, trots att jag helt vill ha inbunda ;)

6. Favoritgenre?
Tja, jag läser det mesta. Fantasy läser jag ju hela tiden, och dystopier börjar jag falla för, fast romantik slår allt, eller hur? Vad vore en bok utan lite romantik? Så det får bli romantik där då ^^

7. En genre du helt inte läser?
Drama, pfft... tråkigt.

8. Vad läser du helst, på svenska eller engelska?
Engelska, helt klart. Sedan jag började läsa böcker på engelska så tycker jag bara att det svenska språket känns lamt... Medan det kanske är en cool mening på engelska är översättningen så fruktansvärt mesig. Till exempel: "I'll be back - Jag kommer tillbaka", "Prove it, then - Bevisa det då." Vilket lät bäst? Engelska, japp..

9. Tjockaste bok du läst?
The Forbidden Game av L.J. Smith som var 768 sidor.

10. Köper du på internet eller i butik?
Jag har bara köpt böcker på internet en gång, så i butik får det bli. Jag brukar också be butiker köpa in böcker från nätet, så både och kanske man kan säga ;)

11. En bok du aldrig skulle rekommendera?
Alla Kate Cann's böcker. Åh gud. Så fruktansvärt tråkiga och dessutom helt orealistiska. Tänk er, huvudpersonen ser en kille som hon pratar med, killer skjutsar hem henne och helt plötsligt är de ihop och.. ni fattar. Jag skulle inte rekommendera någon av hennes böcker till någon.

Tack för frågorna Felicia! :)

Btw. Jag kommer försöka recensera I Heart You, You Haunt Me av Lisa Schroeder och Cryer's Cross av Lisa McMann snart. Och förresten så kommer Emme hem idag! Vi har tillsammans läst ut Helena av Josephine Angelini nu, så vi ska försöka göra en recension på den tillsammans snart :) //Zozzo

1 kommentar: