tisdag 8 maj 2012

Recension: I Heart You, You Haunt Me //Zozzo

Girl meets boy.
Girl loses boy.
Girl gets boy back...
...sort of.

Ava can't see or touch him,
unless she's dreaming.
She can't hear his voice,
except for the faint whispers in her mind.
Most would think she's crazy, but she knows he's here.

Jackson.
The boy Ava thought she'd spend the rest of her life with.
He's back from the dead,
as proof that love truly knows no bounds.
Titel: I heart you, you haunt me
Författare: Lisa Schroeder
Förlag: Simon Pulse
Utgiven: Januari 2008
Sidor: 226
ISBN: 9781416955207

Det första jag har att säga om den här boken är att jag älskar sättet den var skriven på. Jag har aldrig läst i vers förut, så det var väldigt kul att läsa den! Jag kommer definitivt läsa mer böcker av Lisa Schroeder.

Jag hade ganska höga förväntningar på I Heart you, You haunt me och den uppfyllde dem verkligen. Det finns så otroligt mycket jag vill säga om den här boken, men jag ska försöka hålla mig till en normalt lång recension så ni inte tröttnar ;)

Handlingen var långt ifrån vad jag väntat mig. Den började precis vid Jacksons begravning så man lärde bara känna honom från Avas minnen. Jag tycker ändå att jag har en ganska tydlig bild av honom. Något annat som jag verkligen tycker om med boken är att den känns så verklig, trots att det handlar om spöken. Allt som händer känns så otroligt verkligt. Jag älskar precis allt som händer, det finns inte någon stund då man tänker "kan inte något hända snart?". Saker händer precis hela tiden.

Schroeder skriver på ett väldigt bra sätt. Hon tar med de viktigaste delarna så man inte blir uttråkad. Ibland slänger hon in saker som man länge undrat över utan att göra en stor grej av det. Det är precis lagom med beskrivningar. Tillräckligt för att man ska förstå hur saker och platser ser ut, men inte för många så man ska förstå onödiga saker. Väldigt bra skrivet.

Jag kan väl bara avsluta recensionen med att säga att jag kommer försöka läsa "Chasing Brooklyn" av samma författare så snart jag kan. Den sägs till och med vara bättre än "I heart you, You haunt me" har jag hört. Det ska bli kul att se vad Lisa Schroeder mer har att bjuda på :)

Första meningen:
I've never been
to a funeral
until today.

Citat:
Joy, not sorrow.
Laughter, not tears.
Life, not death.
Love, not blame.

s. 207-208

Betyg: 4,5/5
//Zozzo

2 kommentarer:

  1. Åh, detta är en av mina favoritböcker! :D Så underbart bra. Men Chasing Brooklyn är snäppet bättre, så tycker verkligen att du ska läsa den också! :)

    SvaraRadera
  2. Den verkar jättebra! :D (Älskar verkligen titeln :))

    SvaraRadera