tisdag 10 april 2012

Bokmärken //Zozzo

Nu för tiden ser jag att det är ganska många som lägger upp inlägg om olika slags bokmärken de har fått. Bland annat Twilight - Breaking Dawn Pt. 2 eller THG bokmärken. Så jag tänkte passa på att fråga er: Vad använder ni för bokmärken?

Jag har sett att det är några som gör som jag, bara tar ett papper och lägger mellan de sidorna där man slutade läsa senast. Men jag har ett eget sätt.

Jag har vanliga självhäftande papper. Visst, jag har väldigt fina bokmärken också. Till exempel det här som jag har fått av Emme:

Haha, den är så gullig ^^

Och då kanske ni undrar varför jag inte använder dem istället för papper? Jo, för att anteckna. Jag har alltid två självhäftande papper på varandra och så river jag av en liten bit av det ena och sätter där jag har hittat ett bra citat. Så jag river alltså alltid sönder mina bokmärken. Och då tänker ni kanske: Varför skriver hon inte bara ner på bokmärket var citaten är isåfall?

Hm... jo, det är ju dumt att jag inte gör det, men det är lättare att bara riva sönder. Dessutom, så skriver jag ner viktiga saker på det andra pappret. Till exempel: Jag läste Matchad för ett tag sedan. Där fanns det väldigt fina dikter, och det som jag skrev ner på det ena självhäftande pappret var då "Thomas Dylan". Det gjorde jag alltså för att komma ihåg vem som skrivit dikterna. Annars brukar jag också skriva ner engelska ord som upprepar sig och som jag inte vet vad det betyder. Även franska meningar bara för att se vad det betyder. Så gör jag alltså.

River sönder det ena självhäftande pappret medan jag skriver ner viktiga ord och namn på ett annat. Komplicerat? Nej, tycker jag inte. Det fungerar väldigt bra, tycker jag :)

Hur gör ni för att komma ihåg var ni slutade läsa senast och för att komma ihåg viktiga citat? :) //Zozzo

5 kommentarer:

 1. Jag använder det som ligger närmast till bokmärke, haha. Om jag inte har något riktigt bra bokmärke i närheten, vill säga ;D

  Citat brukar jag skriva ner direkt, jag har en liten citatbok där jag skriver ner citat jag gillar, eller så sätter jag en lapp där jag hittar citatet och skriver ner det någon annan gång, om jag till exempel inte kan sluta läsa :)

  SvaraRadera
 2. Jag brukar inte komma ihåg några citat, annat än de man hör/läser väldigt ofta (typ May the odds be ever in your favor). Och som bokmärke har jag ett som jag fick av min syster när jag fyllde 13 (jag har alltså lyckats behålla ett bokmärke i över 2 år!).

  SvaraRadera
 3. Jag brukar antingen bara memorera vilken sida jag är på eller bara grabba tag i närmaste papperslapp eller bokmärke :)

  Vad gäller citat så brukar jag på något konstigt sätt alltid minnas på vilken sida jag läste dem och mer eller mindre komma ihåg dem ^^
  Ord jag inte fattar kollar jag i mobilen på en gång.

  SvaraRadera
 4. Har jag böcker från bibblan gör jag hundöron och har jag mina egna böcker använder jag bokmärken jag köpt eller fått och skriver upp citaten direkt :)

  SvaraRadera
 5. SV SV: Ja, jag är ganska imponerad jag också! Men det börjar bli lite slitet, men det är så fint att jag inte vill skaffa ett nytt. Men jag ska nog göra ett snart.. Tror jag. Och visst är citat kul!? Jag tänker alltid att jag ska komma ihåg dem, eller skriva upp dem, men så glömmer jag alltid det. Men det är ju, som du säger, ett väldigt bra sätt att komma ihåg böckers handling!

  SvaraRadera