lördag 10 december 2011

Recension: Naomi och Elys kyssförbudslista //Zozzo

Naomi och Ely är bästa vänner. Naomi älskar (och är förälskad i) Ely, och Ely älskar Naomi (men föredrar killar).

För att ingen ska komma i vägen för deras vänskap skapar de en kyssförbudslista över personer som ingen av dem får kyssa. Och det fungerar bra - till Bruce, Naomis pojkvän, som är så tråkig att det inte finns anledning att sätta honom på listan, väl?´
Titel: Naomi och Elys kyssförbudslista
Författare: Rachel Cohn & David Levithan
Förlag: X Publishing
Utgiven: Maj 2010
Sidor: 252
ISBN: 9789185763085

Det första jag kan säga om denna boken är att den är väldigt annorlunda, på ett bra sätt. Det tog ett lång tag för mig att läsa ut den, men det är pga läxor (som vanligt). Det som är mest annorlunda med boken är att de ibland skriver symboler istället för ord, vilket får mig att minnas den. Till skillnad från vissa andra böcker då man glömmer den efter bara någon månad. Detta är sen sån bok som man kommer ihåg.

I boken får man vara nästan vem som helst, Bruce den första, Bruce den andra, Robin, Ely, Naomi och fler. Jag tycker att boken är bättre än vad jag hade väntat mig. Jag har hört att Rachel Cohn och David Levithan har skrivit en bok tillsammans förut, Nick och Norah's oändliga låtlista. Och eftersom denna boken var så bra, vill jag verkligen läsa den andra också.

Jag tyckte att det fanns vissa stunder då boken var ganska seg, men sen några sidor efter är den så kul så man sitter och skrattar högt (gjorde det på lektionen när alla skulle läsa och det var helt tyst i klassrumet, hm, pinsamt?) vilket får mig att förlåta de sega stunderna. Själv måste jag ju bara säga att jag verkligen gillar Ely. För hans skämt, hur han är, allt. David och Rachel har verkligen lyckats med att skapa olika personligheter åt alla. Vilket blir ett stort plus. Jag hade tänkt ge denna boken ett "sådär"-betyg. Men efter det otroligt bra slutet blir det ett högre betyg.
Betyg: 7/10
//Zozzo

2 kommentarer:

  1. Vill väldigt gärna läsa denna, och så bra recensioner som den fått så kanske det är dags? ;)

    SvaraRadera
  2. Ska jag läsa eller ska jag inte läsa?

    SvaraRadera